Labdarúgás

„Argentína szívesen játszana az Eb-n”

Kép forrása: Omar Vega/Getty Images

Az Európa-bajnokság vagy a Copa América az erősebb?

Örök vita a labdarúgásban, hogy az Európa-bajnokság, vagy a Copa América a nívósabb torna. A mérkőzések színvonalát elnézve idén talán a dél-amerikai kontinenstorna nyerné ezt az összevetést, s mivel a két földrész nemzeti csak négy évente, a világbajnokságokon mérik össze tudásukat, így sokan sokszor szeretnek azon elmélkedni, hol is játsszák a jobb focit. Lionel Scaloni, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya most egy korszakalkotó ötlettel állt elő, igaz, elég nagy badarságnak tűnik, de azért kíváncsiak lennénk rá:

Szeretném, ha egyszer egy európai nemzet meghívást kapna a Copára, hogy lássák, milyen itt játszani, és fordítva is az Eb-vel. Argentína szívesen játszana az Európa-bajnokságon.”

A játékvezetőknél már van erre példa, egy meghívásos paktum keretein belül volt európai játékvezető Dél-Amerikában és az Eb-n is volt argentin bíró, ámbár a skótok szövetségi kapitányától kemény kritikát is kapott a Magyarország elleni mérkőzést követően.

Az, hogy valaha lesz-e példa arra, amit Scaloni szívesen megnézne, nehezen elképzelhető, hiszen annyira sűrű már a profi labdarúgás menetrendje, ráadásul egy kontinenstorna mit keresne egy másik földrész nemzete, arra ott a világbajnokság.