EURO2024

Angol szurkolókat bántalmaztak Dortmundban

Kép forrása: SPORTbible

Még az Anglia – Hollandia Eb-mérkőzést megelőzően esett támadás áldozatául számos angol szurkoló egy dortmundi kocsma előtt.

Az összekülönbözés angol és holland szurkolók között történt. az egyik esetben egy angol szurkolót bántalmazott legalább három narancsszínű pólót viselő egyén. A helyzet csak fokozódott azáltal, hogy székeket is dobáltak a folyamatosan hátráló angol szurkolók irányába. Amikor már megnyugodni látszottak a kedélyek, egy angol szimpatizáns indult meg nagy rössel egy kisebb holland csoport irányába. Ebből aztán megint tömegjelenet és székdobálás kerekedett.

A Daily Mail riportere, Mike Keegan arról számolt be, hogy 5 angol szimpatizáns sérült meg a „holland huligánok által vezetett számos támadásban”. Mindez olyan kocsmákban történt, ahol főként angolok hangoltak az esti elődöntőre. Az Egyesült-királyság rendőrsége jó előre felhívta a helyszínen tartózkodó angol állampolgárok figyelmét néhány dologra. Páldául arra, hogy csakis fokozott német rendőri felügyelet alatt álló területeken kocsmázzanak, mert „veszélyes holland szurkolói csoportok” érkezésére is van esély Dortmundba.

Az erőszakos viselkedés azonban szerencsére nem az általános viselkedési norma volt holland és angol szurkolók között. Sőt, a legtöbb helyen békésen megfért egymás mellett a két tábor, olykor mindkét oldal részéről rázendítve a „Hey Jude”-ra, ami Bellingham éltetésére szolgál az Angliáért élők-halók körében.