Tenisz

Zverev a wimbledoni páholyban ülő Guardiolának üzent

Kép forrása: Reuters

Alexander Zverev szombaton éppen a wimbledoni teljesítményét ecsetelte, mielőtt azt vetette fel a Manchester City menedzserének, Pep Guardiolának, hogy ő lehetne a következő edzője.

Zverev a brit Cameron Norrie elleni 6-4, 6-4, 7-6 (17/15) arányú győzelemmel jutott be a legjobb 16 közé az All England Clubban.

A Centre Courton aratott győzelme azonban nem volt zökkenőmentes, a 27 éves játékosnak ugyanis megsérült a jobb térde, amikor megcsúszott és elesett.

Végül hat meccslabdára volt szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét a negyedik fordulóban.

Zverev még soha nem jutott túl a negyedik fordulón Wimbledonban. Éppen ezért a királyi páholyban ülő Guardiolának azt mondta, hogy segíthetne javítani az ügyetlen mozgásán a füves pályákon.

Számomra és minden teniszező számára megtiszteltetés ezen a gyönyörű Centre Courton és a Royal Box előtt játszani. Amikor megláttam Pep Guardiolát, néhány játék erejéig nagyon ideges lettem” – mondta Zverev.

Guardiola egykoron a Bayern Münchent edzette. Azt a klubot, amelynek Zverev is szurkol, mielőtt a Cityhez került, ahol Bajnokok Ligája- és Premier League-sikereket ért el.

„A Bayern Münchennek edzőre van szüksége” – mondta Zverev, látszólag megfeledkezve arról, hogy Vincent Kompany vette át a bajor csapat irányítását.

„Ha unod a futballt, bármikor edzhetsz engem a teniszpályán” – zárta mondandóját a német.