Küzdősportok

Zhang úgy véli, neki és Wildernek van mit bizonyítania

Zhilei Zhang továbbra is veszélyes kihívásnak tartja Deontay Wildert annak ellenére, hogy az amerikai december 23-án Joseph Parker ellen gyengén teljesített.

Zhang június 1-jén Wilder ellen lép szorítóba a Matchroom Boxing és a Queensberry által szervezett 5 vs. 5 torna talán legfontosabb mérkőzésén, amely a szaúd-arábiai Rijádban, Dmitry Bivol Malik Zinad elleni WBA félnehézsúlyú címvédő mérkőzésének előmérkőzése lesz. Wilderhez hasonlóan Zhang is visszatér a Joseph Parker elleni vereség után. Március 8-án többségi döntéssel vereséget szenvedett, és ennek következtében elvesztette a WBO kötelező kihívói státuszát.

A kínai kihívó a FightHub TV-nek beszélt a Wilder elleni szombati mérkőzésről. Zhang kijelentette, hogy mind neki, mind az amerikainak van mit bizonyítania a korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Parker elleni vereséget követően.

„Tudom, hogy Wilder azért jön, hogy megverjen engem. Szeretne nyerni, és van mit bizonyítania. Ahogy nekem is. A szombat este fantasztikus lesz. Wilder nem nézett ki olyan jól a Parker elleni meccsen. Nem tudom, hogy személyesen min ment keresztül az edzőtáborában, de azt tudom, hogy erre a meccsre felkészült” – mondta Zhang.

A Parker elleni vereséget követően Wilder olyan megjegyzéseket kapott, hogy már túl van a legjobb formáján, de Zhang még mindig úgy véli, hogy Wilder igenis fenyegetést jelent.

„Ő még mindig az a veszélyes Deontay Wilder, aki néhány évvel ezelőtt volt, legalábbis így tekintek rá. Vissza akar térni, de nem fogom megadni neki a lehetőséget.”

Borítókép: Zhang-Wilder / matchroomboxing/Instagram