EURO2024

„Most dumálj!” – szúrt vissza szemtelenül Yamal

A spanyol válogatott 2-1-re legyőzte Franciaországot a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság müncheni elődöntőjében. A mérkőzés előtt Adrien Rabiot azt mondta: „ha Lamine Yamal Eb-döntőt szeretne játszani a spanyol válogatottal, sokkal többet kell tennie ellenünk, mint idáig a tornán. Olyan nyomás lesz rajta, hogy nem fogja jól érezni magát.”

Az elődöntő előtti délelőtt a spanyol titán Instagram-sztoriban reagált:

„Csendben lépj, és csak akkor beszélj, amikor mattot adsz!” – állt a történetben.

A „sakkjátszmából” végül a spanyol jött ki győztesen.

A meccs legjobbjának is megválasztott Yamal az elődöntőben is csattanós választ adott a Juventus középpályásának. A 21. percben szenzációs gólt tekert pont Rabiot-t kicselezve, Spanyolország pedig 2-1-re nyert és döntőbe jutott.

A Barcelona fiatal szélsője az ünneplés közben a francia futballista mérkőzés előtti nyilatkozatára válaszolt:

„Most dumálj!” – szólt az egyik kamerába.

 

Nem nehéz kitalálni, hogy kinek szólhatott az üzenet, az internet népe pedig egyenesen imádta Yamal válaszát.

„Rabiot szerint egy 16 évesnek elő kellett lépnie, amit meg is tett. Akkor, amikor az országának leginkább szüksége volt rá.” – írta az egyik felhasználó.

A spanyolok tovább roboghatnak, a kontinenstornán eddig 5 győzelem, és egy döntetlen utáni hosszabbításban aratott diadal a mérlegük. Luis de la Fuente együttese hiába volt hátrányban, szinte végig kontrollálta a franciák elleni elődöntőt is, és megérdemelten jutott be a vasárnapi fináléba, ahol a holland-angol párharc győztesével küzd majd meg Spanyolország negyedik Eb-elsőségéért.