Küzdősportok

Yair Rodriguez: A kiszámíthatatlanság miatt én vagyok Alexander Volkanovski legnehezebb ellenfele

Yair Rodriguez biztos benne, hogy Alexander Volkanovski még nem találkozott olyan ellenféllel, mint ő.

Hatalmas tapasztalata és hosszú UFC pehelysúlyú világbajnoki címe ellenére Volkanovski Rodriguez szerint még nem találkozott senkivel, aki hasonlítana a stílusához. És szombaton, a Las Vegas-i T-Mobile Arénában megrendezésre kerülő UFC 290 főmérkőzésén Volkanovski először küzd meg olyasvalakivel, aki olyan szintű kiszámíthatatlansággal rendelkezik, mint amilyet "El Pantera" hoz a ketrecbe.

Pontosan ez az, ami Rodriguez számára előnyt jelent a többi pehelysúlyú ellenféllel szemben, akik eddig megpróbálták elvenni az övet Volkanovskitól, de nem sikerült.

„Nem tudom, hogy én vagyok-e a legveszélyesebb vagy sem, de úgy gondolom, hogy az a rivális vagyok, aki képest stílust váltani, kiszámíthatatlanabb a többieknél, ellenem sokkal nehezebb harcolni. Nem tudja, milyen stílusban fogok küzdeni. Ismeretlen számára. Gyakran ezek a stílusok nagyon meghatározottak, már tudod, hogy mi jön. Én képes vagyok arra, hogy az ellenfelemtől függően a saját előnyömre változtassam a harcstílusomat. Azt hiszem, ez az, ami nehéz lesz Alexander Volkanovski számára ez alkalommal” – mondta Rodriguez az MMA Junkie-nak.

Rodriguez úgy várja a UFC 290-et, hogy egymás után állította meg Brian Ortegát és Josh Emmettet, utóbbival elnyerte a UFC ideiglenes pehelysúlyú bajnoki címét. Volkanovski még nem kapott ki pehelysúlyban a UFC-ben, és nemrég még veretlen volt a promócióban, amíg egy szoros döntésben alul nem maradt Islam Makhachev ellen. A vereséggel megpróbálta megszerezni a könnyűsúlyú bajnoki címet.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

""

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images