Nemzetközi labdarúgás

Xavit az utódja ügynöke "tájékoztatta" a menesztéséről

Szerdán lett hivatalos, hogy Xavi Hernandez távozása után Hansi Flick érkezik a helyére a Barcelona kispadjára. A német már jó pár hete várt erre a bejelentésre, pedig csak múlt pénteken rúgták ki az elődjét a gránátvörös-kékek.

Xavi közelgő menesztéséről szóló pletykák a Barcelona almeriai útja előtt jelentek meg először. Az edző azonban vagy nem vette komolyan, vagy nem vette észre a helyzetet, csak olvasta a médiában megjelent híreket.

Joan Laporta pedig nem beszélt vele, miközben a háttérben a leváltásán dolgozott.

Sajtóhírek szerint Xavi úgy döntött, hogy megtudja mi az igazság és ezért közvetlenül felhívta Pini Zahavit, Flick ügynökét és Laporta közeli barátját, amikor megtudta, hogy a Barcelona elnöke nem fog találkozni vele. Zahavi nem kertelt és megerősítette Xavinak, hogy kirúgják.

Laportát ez a rövid történet sem teszi majd szimpatikussá a Barcelona szurkolók számára, hiszen a legtöbbjük szerint egy klublegendával nem így kellett volna bánni. Különösen azután, hogy Laporta hetekkel korábban még könyörgött Xavinak, hogy maradjon a csapat vezetőedzője.

Xavi a kirúgása után is megtartotta a klubhűséget, hiszen közölte, a neki járó közel 20 millió eurós végkielégítésről lemond, hogy ne nehezítse a Barcelona helyzetét.

(Fotó: futball-espana)