Nemzetközi labdarúgás

Xabi Alonso: Mindenre fel kell készülnünk, nagyon erős ellenfél a Fradi!

 "Intenzív mérkőzésre számítok, amelyen jól kell játszanunk, mert erős ellenfél a magyar bajnok. Mindenre fel kell készülnünk" – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember.

Xabi Alonso az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy lenyűgöző a Puskás Aréna, de arra még nem gondol, hogy a döntőt is a legnagyobb magyar stadionban rendezik majd május 31-én, mert odáig még nagyon hosszú út vezet.

"Most csakis erre a mérkőzésre koncentrálunk, mert nagyon oda kell figyelnünk, kontrollálni szeretnénk a játékot" – jelentette ki a 41 éves tréner.

 Alonso: "After the game in Bremen, we only had three days to prepare. The mood and energy in the team is good. We expect an intense game against a very good team and are ready for #FTCB04." pic.twitter.com/J3opZ70WYK

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) March 15, 2023

A Bayer Leverkusen csapatkapitánya, Lukas Hradecky arról beszélt, hogy a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesen bíztatják a csapatukat, így kiváló hangulat lesz, de erre felkészültek.

"Nagyon tetszik a csapat elmúlt hetekben mutatott mentalitása, ezt kell tovább vinnünk" – mondta a pozsonyi születésű finn válogatott kapus, aki szerint a továbbjutás kiharcolásához kulcsfontosságú lesz, hogy jól védekezzen a német együttes.

A visszavágó 21 órakor a portugál Artur Dias sípjelére indul. A továbbjutó együttes negyeddöntős ellenfele a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson derül ki, a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

Off to Budapest! 

#FTCB04 | #UEL | #Bayer04 pic.twitter.com/iYDqNeX0F8

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) March 15, 2023