Forma-1 / Motorsport

Wolff készen áll lehetőség adni a saját Verstappenjüknek

Toto Wolff nem zárta ki, hogy Kimi Antonelli jövőre a Mercedeshez csatlakozik, de ragaszkodott ahhoz, hogy a felállásról egyhamar nem születik döntés.

A Mercedes új csapattársat keres George Russellnek, miután Lewis Hamilton úgy döntött, hogy távozik a rivális Ferrarihoz.

A Mercedesnél megüresedett hely nagyon keresett lesz, mivel a brackley-i bázisú alakulat az erősorrendben előkelő helyet foglal el, és a közelmúltban rengeteg világbajnoki sikert ért el.

Bár érdeklődőkből nincs hiány, az egyik lehetséges név, akit kapcsolatba hoztak a lehetőséggel, a Mercedes junior pilótája, Antonelli.

Az olasz idén indul első Formula 2-es szezonjában, és az Alpok Formula Regionális Európa-bajnoki cím megnyerése után ugrott fel a „Forma-1 előszobájába”.

Antonelli nyomás alá helyezése

Miközben a Mercedes a Hamilton helyére szánt pilóták listájára élesedik, Wolff kijelentette, hogy nem fogja elsietni a döntést.

Amikor arról kérdezték, hogy Antonelli is opció-e, Wolff a médiának így nyilatkozott: „Február elején kaptuk azt a csavart labdát Lewistól, ami meglepetésként ért minket. A jövő évi versenyző kiválasztásánál pont az ellenkezőjét szeretném tenni.”

| Kimi Antonelli deverá pilotar o Mercedes W13!

A Mercedes deixará o W13 na mão do seu super talento. O italiano de 17 anos deve fazer um programa intensivo de Fórmula 1 paralelo à sua temporada de Fórmula 2.

Ele é considerado um dos candidatos à sucessão de Lewis.

[#AMuS] pic.twitter.com/FFEFF2jKZF

— Mercedes-AMG F1 Brasil (@MercedesAMGF1BR) February 26, 2024

„Egyértelmű, hogy Kimi 11 éves kora óta az utánpótlásunkban versenyez, és nagy örömünkre szolgált látni, ahogy fiatalemberként fejlődik, és egyre feljebb lép a ranglétrán. De egy kis nyomást is szeretnék levenni róla. Ő még csak 17 éves. Mindent megnyert, amit meg kellett nyernie az újonc szezonjában, de úgy gondolom, hogy biztosan Forma-1-es versenyző lesz belőle. Nagyon, nagyon sikeres versenyző lesz a Forma-1-ben. De még nem kezdte meg a Forma-2-es szezonját sem” – csillapította az elvárásokat Wolff.

"Az első napokban nehéz tesztjük volt Bahreinben, és majd meglátjuk, hogyan alakul. Meg akarom várni az első F2-es futamokat, amelyek tulajdonképpen a Forma-1-gyel párhuzamosan fognak menni” – jelentette ki a Mercedes csapatfőnöke.

A Forma-1-es szezon március 2-án szombaton veszi kezdetét a Bahreini Nagydíjjal.

Borítókép: Getty Images