Nemzetközi labdarúgás

Willi Orbán szerint nagy taktikai csata várható a német-magyaron

Willi Orbant a Sky Sport német nyelvű adója a magyar válogatott szerdai sajtónyilvános edzése előtt faggatta és ugyan a német és a magyar válogatott pénteken, illetve szombaton már elkezdi szereplését a kontinenstornán, de mégis a két együtes egymás elleni mérkőzése volt a fő téma. Persze először a nyitótalálkozóról is beszélt Orban.

"Ha megnézik a svájci csapatot, szinte csak Bundesliga-játékosai, Premier League-játékosai, illetve Serie A-jétékosai vannak. Természetesen tisztelni kell ezeket az ellenfeleket. De mi meg akarjuk mutatni, hogy nincs vesztenivalónk és nekünk is vannak remek tulajdonságaink, különben nem tartanánk ott, ahol vagyunk."

A Magyarország-Németország meccs a több szempontból is érdekes lesz majd szerdán.

"A Németország elleni meccs mindig különleges, hiszen a német Bundesligában játszom… Olyan gyakran játszottunk már egymás ellen, hogy már számolni sem tudom. Jelenleg a Svájc elleni első meccsen van a hangsúly, de természetesen én személy szerint nagyon várom a Németország elleni találkozót."

A mérkőzés elsősorrban nagy taktikai csatát ígér mindkét fél részéről.

"Ismerjük Juliant Nagelsmannt, én személyesen dolgoztam vele Lipcsében. Ismerjük a Bundesligából a játékosokat. A taktikánk lényege az lesz, hogy nem lehet időt és teret adni az ellenfélnek. Brutális védekezésről, brutális váltásokról, a rövid távolságokról fog szólni ez a meccs. Ez sem lesz recept arra, hogy 90 percig távol tartsuk az ellenfelünket a kapunktól, hiszen vannak olyan megállíthatatlan játékosai, mint Florian Wirtz, Leroy Sane vagy Jamal Musiala. De ez a célunk, hogy útjukat álljuk."

A két válogatott utolsó három találkozóján egyébként egy magyar siker és két döntetlen született. A magyar győzelem pedig lipcsei Nemzetek Ligája meccsen jött össze. 

 

(Fotó: facebook/MLSZ)