Küzdősportok

Wilder: „Elvesztettem a szenvedélyemet és a szeretetemet a szakma iránt”

Deontay Wilder utalt arra, hogy a Dmitry Bivol és Artur Beterbiev Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés előprogramjában a Zhilei Zhang elleni mérkőzése lehet az utolsó tánca.

A nehézsúlyú Wilder decemberben kikapott Joseph Parkertől, míg Zhang a legutóbbi meccsén szintén Parkerrel szemben szenvedett vereséget, amikor márciusban találkoztak.

A mérkőzést Londonban erősítették meg a "Matchroom v Queensberry 5 v 5" elnevezésű blockbuster esemény részeként. Wilder elmondta, hogy úgy kezeli ezt a meccset, mintha ez lenne „az utolsó tánca”.

„Jöjjön a meccs estéje, meglátjuk, hogy megvan-e még bennem vagy sem. Úgy tekintek rá, mint az utolsó táncomra, az utolsó esélyemre. Alig várom már a mérkőzést. Tisztelem Zhangot, ő egy jó bunyós. [De] eljött az én időm, sok mindenen mentem keresztül. Újra kellett formálnom magam és összeszednem a dolgaimat. A helyzet nem változik egyik napról a másikra, tovább kell dolgoznod. Készen állok arra, hogy azt tegyem, amiről ismert vagyok, hogy az a Wilder legyek, aki vagyok. Elvesztettem a szenvedélyemet és a szeretetemet a szakma iránt, elvesztettem az éhségemet, sok különböző okból kifolyólag."

Mind Wilder, mind Zhang kétségbeesetten vágyik a győzelemre a Parker elleni vereségek után, mivel igyekeznek fontosak maradni a divízióban. Filip Hrgovic és Daniel Dubious alkotja a kártya másik nehézsúlyú mérkőzését, míg Willy Hutchinson és Craig Richards félnehézsúlyban küzd meg egymással. Austin "Ammo" Williams és Hamzah Sheeraz középsúlyban találkozik, a WBA újdonsült pehelysúlyú bajnoka, Raymond Ford pedig Nick Ball ellen lép ringbe. Mindeközben a rendkívül magabiztos Eddie Hearn figyelmeztette a rajongókat, hogy ne lepődjenek meg, ha Bivol számára könnyűnek fog tűnni az Artur Beterbiev elleni meccs.

A hivatalos londoni sajtótájékoztatón a Matchroom promótere, Hearn elmondta, hogy biztos benne, hogy védence rendelkezik minden szükséges képességgel ahhoz, hogy legyőzze Beterbievet.

„Ne csodálkozzunk, ha június 1-jén könnyűnek fogja ezt a meccset láttatni. Ez egy nagyon kemény küzdelem lesz, de minden képessége megvan ahhoz, hogy legyőzze ezt az embert.”

Borítókép: matchroomboxing/Instagram