Tenisz

Wilander szerint hiába világelső Sinner, Alcaraz a jobb játékos

A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander nemrég azt állította, hogy Carlos Alcaraz jobb játékos, mint Jannik Sinner, bár a jelenlegi ATP-világranglista mást sugall.

Sinner ezen a héten lépett fel pályafutása során először a világranglista tetejére, köszönhetően a szezon első felében nyújtott remek teljesítményének, amely során megnyerte első Grand Slam-tornáját az Australian Openen, valamint tornagyőzelmeket aratott Rotterdamban és Miamiban is.

A 22 éves játékos 36 mérkőzésből 33 győzelemmel áll az idei szezonba és véget vetett Novak Djokovic hosszú uralmának a világranglista élén. Közvetlenül mögötte Carlos Alcaraz áll, aki jelenleg a világranglista második helyét foglalja el.

A spanyol a múlt hétvégén megnyerte a 2024-es Roland Garrost, a döntőben Alexander Zverev felett aratott ötszettes győzelmével. Wilander, aki az Eurosportnak dolgozott a két hét alatt Párizsban, mindkét férfit testközelből figyelhette, sőt időnként interjút is készített velük.

A L’Equipe-nek adott friss interjújában azonban a svéd korábbi világelső elmondta, hogy szerinte ki a jobb Sinner és Alcaraz között pusztán a nézők szemszögéből, és hogy miért nem a ranglista a döntő mérce a kettejük szintjének megítéléséhez.

"Carlos Alcaraz megmutatta, hogy nem kell a legjobb teniszét játszania a győzelemhez. Agresszív játékának és a fontos pontokban mutatott nagy bátorságának köszönhetően még sok Slamet nyerhet. A mérkőzés eredménye mindig az ő teljesítményétől függ. Sinner csak a ‘számítógép’ miatt a világelső, de Alcaraz jobb."

A háromszoros major-bajnok spanyol jelenleg 5-4-re vezeti a Sinnerrel szembeni párharcát. Az idei Roland Garros elődöntőjében öt szettben győzte le riválisát.

Sőt, Sinner idei három vereségéből kettőt Alcaraz okozott (a spanyol márciusban az Indian Wells Mastersen is felülmúlta az olaszt).

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour