Volvo Kupa: kikaptak juniorjaink Kanadától, de helytálltak

A juniorválogatott a felnőtt csapattól (7-13) és a román nemzeti együttestől (8-12) elszenvedett vereség után harmadik meccsén is kikapott a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi férfi vízilabdatornán.


A vasárnapi zárófordulóban Kanada legjobbjaival szemben maradt alul négy góllal, de ismét dicséretesen küzdött, s összességében megállta a helyét a felnőttek mezőnyében.

A korosztályában világbajnoki ezüstérmes magyar gárda gyengén kezdte a mérkőzést, s a kanadaiak kevesebb mint öt perc alatt elhúztak 3-0-ra. Aztán fokozatosan magához tért Horkai György szövetségi kapitány alakulata, amely a nyitónegyed zárópercében kétszer is betalált.

A folytatásban újfent az észak-amerikaiak uralták a játékot, s 6-2-es vezetésre tettek szert, de a magyar fiatalok visszakapaszkodtak 6-4-re, 7-5-re, majd 8-6-ra. Még szorosabbá azonban nem tudták tenni a találkozót, mert mindig akadt válaszuk a vendégeknek, akik a harmadik nyolc perc hajrájában négygólosra hizlalták az előnyüket (10-6), s a különbséget a befejező negyedben is megtartották (11-7).

VÍZILABDA
Volvo Kupa, Kecskemét, 3. forduló:

Kanada-Magyar juniorválogatott 11-7 (4-2, 2-1, 4-3, 1-1)

a magyar góldobók: Gyárfás 2, Telegdy, Dőry, Bedő, Jansik Sz., Német 1-1

 

 

 

Videók