Vízilabda: Vargáék őrzik makulátlan mérlegüket

Az Adria Liga ötödik fordulójában a Primorje EB Rijeka magabiztos győzelmet könyvelhetett el a Mornar BS otthonában, így továbbra is veretlen a bajnokságban.


A Jadranska Liga, vagy ismertebb nevén az Adria Liga ötödik fordulójában az előző kiírás ezüstérmese, a Primorje EB Rijeka a Mornar BS otthonába látogatott el. A horvát rangadó meglepően szoros negyeddel vette kezdetét. Az első felvonás után 3-3-ra állt a két együttes, majd a második nyolc percben a Rijeka rálépett a gázra és négygólos előnyre tett szert. A nagyszünet után a Bajnokok Ligája előző kiírásának második helyezettje folytatta a Mornar ”szétszedését”.

A harmadik negyedben Ivan Asics játékosai két góllal tovább növelték az előnyüket, így az utolsó játékrész előtt a Rijeka már 11-5-re vezetett. Az utolsó felvonást 5-3-ra nyerte meg a Primorje, így a vendég együttes 16-8-ra győzedelmeskedett a Mornar otthonában. A győztes csapatból kiemelhetjük az olimpiai-bajnok Sandro Suknót, aki négyszer vette be Mate Anics kapuját. A Varga-testvérek közül most csak Dénes (1 gól) volt eredményes. Érdekesség, hogy a magyar válogatott keretében Dániel és Dénes neve is szerepel.

A Rijeka mellett még a Jug CO Dubrovnik is őrzi százszázalékos mérlegét. A horvát kirakatcsapat az ötödik fordulóban a Jadran Herceg Novi otthonában győzedelmeskedett 14-5-re. A Jug-ban Maro Jokovics és Aleksandar Ivovics is négy-négy gólt dobott a találkozón. Érdekesség, hogy a következő fordulóban a Rijeka összecsap a Dubrovnikkal.

Videók