Vízilabda: Vargáék elbukták a bajnoki címet

A horvát bajnoki döntő harmadik mérkőzését is megnyerte a Jug CO Dubrovnik, így egymás után negyedik alkalommal hódította el hazája bajnoki címét. A vesztes csapatban játéklehetőséghez jutott Varga Dénes és Dániel is.


A Jug CO Dubrovnik három mérkőzés alatt megnyerte a horvát bajnoki döntőt. Az utolsó összecsapáson a Dubrovnik látta vendégül Primorje EB Rijekát. Az első harmadot egy góllal a vendég csapat nyerte meg. Érdekesség, hogy a felvonásban már 2-0-ra is vezetett a Rijeka, de a hazai csapat feljavult, így 3-2-re mentette a játékrészt.

A második nyolc percben a hazai együttes ledolgozta a hátrányát. A harmadik negyedre összeállt Veszelin Gyuho csapatának a védekezése, így ezt a felvonást 2-0-ra nyerte meg a Dubrovnik. Az utolsó játékrészben 2-2-re végeztek a csapatok, így a harmadik összecsapást 9-7-re húzta be a Jug CO Dubrovnik, amely egymás után negyedik alkalommal szerzete meg a bajnoki címet. A vesztes csapat legeredményesebb vízilabdázója, Varga Dénes volt. A magyar válogatott játékos két gólt dobott.

Érdekesség, hogy a Jug CO Dubrovnik a bajnoki címek (10) tekintetében beérte az örökranglistán a HAVK Mladost Zágrábot. A Primorje EB Rijeka, még nem volt bajnok.

Videók