Vízilabda: újabb magyar pólósuli a Világligában

Harmadik mérkőzését is fölényesen nyerte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga dubaji nyolccsapatos szuperdöntőjében: a szerdai csoporttalálkozón Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége hét góllal győzött az amerikaiak ellen.


Az ausztrálok és a kanadaiak legyőzése után az előzetesen legerősebbnek tartott csoportellenféllel szemben sem kellett megszenvedniük a sikerért a magyaroknak. A két csapat között folyamatosan nőtt a különbség - amint az a vlv.hu helyszíni tudósításából kiderül -, a magyar találatokra csak elvétve érkezett válasz. A negyedik negyedben, 16-6-nál már tíz találatnyi volt az előny.

A hajrában ugyan több magyar támadásnál is kontrát ítéltek a bírók, a védekezés pedig már nem volt annyira hatékony mint korábban, emiatt három góllal közelebb zárkóztak az amerikaiak, de így is nagyon magabiztos győzelmet arattak a magyarok, akik csoportgyőztesként a másik csoport negyedikjével, minden bizonnyal a kínai válogatottal csapnak össze csütörtökön az elődöntőbe kerülésért.

"Nagyon koncentráltan kezdtünk, a végén egy picit kiengedtünk védekezésben" - idézte a vlv.hu Benedek Tibor szövetségi kapitányt, aki szerint összességében remekül védekezett és támadott a csapata. - "Azt gondolom, hogy ez még mindig csak a felkészülési része ennek a világliga-szuperdöntőnek is" - tette hozzá.

Az első etapot, amelyből mindenki továbblép, a folytatásban az egyenes kieséses szakasz követi, amikor is a keresztbejátszásos rendszerben a négyesek első helyezettjei a másik kvartett negyedikjeivel, a másodikként végzettek pedig a harmadikokkal csapnak össze. A négy nyertes kerül az elődöntőbe, a vesztesek az 5-8. pozícióért játszanak tovább.

VÍZILABDA
Világliga Szuperdöntő, Dubaj, 3. forduló
Magyarország - Egyesült Államok 16:9 (3:1, 4:2, 5:2, 4:4)
A magyar góldobók:
Varga Dániel 4, Madaras 3, Szivós 3, Vámos 2, Tóth M. 2, Hárai 1, Varga Dénes 1,

Videók