Vízilabda: lányaink legyőzték a világbajnokokat

Győzelemmel, s a második helyen zárta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a hatcsapatos oroszországi nemzetközi tornán, ahol szombaton a vb-címvédő spanyol csapatot verte két góllal.


A margitszigeti Európa-bajnokság utolsó - világbajnoki erősségű - felmérő állomásán a magyar csapat az amerikaiaktól és az olaszoktól elszenvedett vereséget követően egyre jobb formába lendült, s a hollandok és az oroszok után a spanyolok felett is diadalmaskodni tudott.

A kirisi rendezvény honlapja szerint az ibériaiak kezdtek eredményesebben, s 2-0-ra, majd már 3-1-re is vezettek a reggeli találkozón, amikor a magyarok megrázták magukat, s öt perc alatt lőtt öt góllal 6-5-re fordítottak.

A harmadik negyedben kétgólosra növelték az előnyt, a spanyolok pedig csak a befejező nyolc perc legvégén, 10-7-nél tudták csökkenteni a különbséget.

"Örömteli, hogy két vereség után a következő három meccsünket meg tudtuk nyerni. A mai mérkőzés különösen fontos volt, mivel a legutóbbi három összecsapásunkon kikaptunk a spanyoloktól, ezért a bő egy hét múlva rajtoló budapesti Európa-bajnokság előtt mentálisan is kellett a lányoknak ez a győzelem" - nyilatkozta az orosz honlapnak Merész András.

VÍZILABDA
Felkészülési torna, Kirisi:
Magyarország-Spanyolország 10-8 (1-3, 5-2, 3-2, 1-1)
a magyar góllövők: Kisteleki D., Kisteleki H., Csabai 2-2, Antal, Szücs, Keszthelyi, Tóth 1-1

Videók