Vízilabda-BL: bombameglepetés a Szeged csoportjában

A vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Partizan Raiffeisen Beograd hazai pályán nem tudta legyőzni a Galatasaray Isztanbult.


A tegnapi napon kezdetét vette a vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. Az összefoglalót kezdjük a D csoporttal, ahol a játéknap legnagyobb meglepetését okozta a Galatasaray Isztanbul.  A török bajnok a két évvel ezelőtti BL-győzteshez, a Partizan Raiffeisen Beogradhoz látogatott el. A szerb csapat szinte az egész mérkőzésen előnyben játszott, ezt bizonyítja, hogy az utolsó nyolc percre háromgólos előnnyel fordult. A Galatasaray azonban egalizálta az eredményt. A török alakulat Josip Sutalo (két gól) és Oytun Okman találataival döntetlenre mentette a mérkőzést. A csoport másik mérkőzésén a A-Hid Szeged Beton legyőzte a Spandau 04 Berlint.

VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-csoport, 1. forduló
A-Hid Szeged Beton (magyar) – Spandau 04 Berlin (német) 8-5 (2-2, 2-1, 2-1, 2-1)
Partizan Raiffeisen Beograd (szerb) – Galatasaray Isztanbul (török) 5-5 (1-1, 1-0, 3-1 0-3)
Szabadnapos: CSM DiGi Oradea (román)

A ZF-Eger mérkőzését a grúz Ligamus Tbiliszi vízumproblémái miatt elhalasztották. Az A csoport rangadóján a görög, Vouliagmeni NC az orosz, Spartak Volgogradot látta vendégül. A szoros mérkőzés elmaradt, ugyanis a Vouliagmeni magabiztos 11-6-os győzelmet könyvelhetett el hazai pályán. A görög együttesből kiemelhetjük Emmanouil Mylonakis-t és Alexandros Gounas-t is. Mindkét játékos három-három gólt dobott. A holland, Schuurman BZC egy góllal legyőzte hazai pályán a Waspo '98 Hannovert.

VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló
Schuurman BZC (holland) – Waspo '98 Hannover (német) 6-5 (2-1, 1-2, 0-1, 3-1)
Vouliagmeni NC (német) – Spartak Volgograd (orosz) 11-6 (4-1, 1-0, 4-3, 2-2)
Szabadnapos: CSM DiGi Oradea (román)

A B csoport legnagyobb meglepetését a Jug CO Dubrovnik szolgáltatta. Az egyetlen horvát alakulat a Red Star Beograd otthonában győzedelmeskedett. A Red Star a nyáron leigazolta többek között Denis Sefiket, Nikola Radjent, Dusko Pijetlovicsot és Andrija Prlainovicsot is, így a BL idei kiírásának egyik esélyesének kiáltották ki a szerb együttest. A Jug a korábbi Vasas játékos, Miho Boskovics (3 gól) vezetésével 10-6-ra nyert Belgrádban. A csoport másik mérkőzésén az Olympiacos Piraeus tíz góllal győzte le az SC Kreuzlingent.

VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 1. forduló
Olympiakos Piraeus (görög) – SC Kreuzlingen (svájci) 15-5 (3-1, 5-1, 4-1, 3-2)
Red Star Belgrade (szerb) – Jug CO Dubrovnik (horvát) 6-10 (0-1, 2-3, 2-3, 2-3)
Szabadnapos: Montpellier (francia - Jászberényi Gábor csapata)

Az egyetlen olasz együttes, a Brixia Leonessa Brescia remekül mutatkozott be a BL-ben, ugyanis magabiztos győzelmet könyvelhetett el a Vojvodina Novi Sad ellen. Az előző olasz bajnokság ezüstérmese Roberto Calcaterra (5 gól) és Marko Elez (4 gól) vezetésével 13-9-re győzedelmeskedett hazai pályán. A korábbi Pro Recco játékos, Felipe Perrone (5 találat) irányításával nyert a CN Atletic-Barceloneta. A spanyol alakulat 10-7-re verte meg a Sintez Kazan-t.

VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-csoport, 1. forduló
Brixia Leonessa Brescia (olasz) – Vojvodina Novi Sad (szerb) 13-9 (2-2, 3-3, 4-1, 4-3)
CN Atletic-Barceloneta (spanyol) – Sintez Kazan (orosz) 10-7 (1-1, 2-1, 2-3, 5-2)
Szabadnapos: CN Marseille (francia)

Videók