Vége! Kásásék klubja nem indul a BL-ben

A külföldi játékosok szabályozása körüli vita miatt nem vesz részt az Európai kupasorozatokban a Ferla Pro Recco és a GMG Pro Recco. A valósághoz hozzátartozik, hogy a csapat legendás elnöke, Gabriele Volpi kiszállt a vízilabdából.


A világ legerősebb vízilabda csapata, a Pro Recco minden bizonnyal megszűnik. A klub elnöke, Gabriele Volpi a napokban jelentette be, hogy elhagyja a csapatot és kilép a sportágból is. Volpi és két fia volt a Recco pénzes embere is, így az olasz együttes a csőd szélére sodródott. Szerdán a csapat vezérigazgatója, Angiolino Barreca bejelentette, hogy a Ferla Pro Recco (Kásás Tamás, Madaras Norbert) és a GMG Pro Recco (Kisteleki Dóra, Drávucz Rita) sem indul el az Európai kupasorozatokban.

A hivatalos tájékoztatás szerint az olasz szövetség (FIN) tovább szabályozná a külföldi játékosok számát egy csapatban, de a hivatalos döntés még nem született meg az ügyben, így a Pro Recco vezetősége nem tudta kitölteni az Európai kupasorozatokra vonatkozó jelentkezési pappírokat.

Érdekesség, hogy a Pro Recco női és férfi együttese is megnyerte az előző szezonban a Bajnokok Ligáját, így a 2012/2013-as szezonban az Európai Szuperkupában is részt vettek volna a csapatok. A FIN még nem döntötte el, hogy melyik csapat lép a Recco helyébe.

Videók