Varga Dénes továbbra is a magyar válogatott rendelkezésére áll

"A mostani szezont megszakítja majd a világbajnokság, ami előtt és után is csúcsformában kell lenni".


A világ egyik legjobb játékosa, Varga Dénes továbbra is a férfi vízilabda-válogatott rendelkezésére áll.

A Ferencváros 34 éves olimpiai bajnoka az M1 aktuális csatornának csütörtökön azt mondta, az idei tokiói játékok után nem tudott pontos választ adni a folytatással kapcsolatban, de a következő ötkarikás ciklus rendhagyó lesz.
"A mostani szezont megszakítja majd a világbajnokság, ami előtt és után is csúcsformában kell lenni a magyar bajnokság miatt, így nem nézne ki jól, ha azt nem céloznám meg" - utalt a válogatott csapatkapitánya a május 13. és 29. közötti fukuokai vb-re.

Varga kijelentette, az augusztusi Európa-bajnokságot várhatóan kihagyja, így ugyanis amellett, hogy részt vesz a nemzeti csapattal egy világversenyen, lesz ideje pihenni és időt fordítani az utána következő szezonra való felkészülésre is.

"A 2023-as év félig-meddig már az olimpiai kvalifikáció jegyében telik, így úgy érzem, nehéz kikerülni, hogy elmenjek Párizsig, ráadásul van is ilyen vágyam. A Ferencvárosban fiatalos, lendületes, jövőbe mutató csapat alakult ki, ez valamennyire engem is megfiatalít, így úgy gondolom, Párizs reális cél" - fogalmazott Varga Dénes, aki a válogatott tagjaként bronzérmet szerzett Tokióban.

Borítókép: Facebook.com/ FTC Vízilabda 

Videók