Varga Dániel szerint az OSC-nek saját magára kell koncetrálnia

A Genesys-OSC Újbuda férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint nehéz feladat vár együttesére a Bajnokok Ligája-selejtező hétvégi csoportkörében, Dubrovnikban, ahol nem tanítványai lesznek a főtáblára jutás első számú esélyesei.


"Ez a mostani BL-forduló nagyon nehéz, ugyanis a négy nagyon jó csapat közül egy jut csak tovább" - mondta az M1 aktuálisnak a szakember, akinek együttese pénteken a francia EN Tourcoing, szombaton a román Dinamo Bucharest, vasárnap pedig a házigazda Jug Dubrovnik gárdájával csap össze. - "Azt gondolom, hogy a torna első számú esélyese a Jug."

Varga Dániel úgy látja, hogy meccsről meccsre kell haladniuk előre, ezért egyelőre a román és a horvát csapattal sem foglalkoznak majd, csak a franciákra koncentrálnak.

"Elsősorban magunkkal foglalkozunk, mert új csapatként a saját játékunk fejlesztésével tudunk a legtöbbet tenni azért, hogy sikerrel vegyük az akadályokat" - jelentette ki a vezetőedző.

Az újbudai együttes a nyáron komoly átalakuláson ment át, az előző évi keret több mint fele kicserélődött, távozott többek között - a friss világbajnok - Manhercz Krisztián és Angyal Dániel is, a tréner ugyanakkor bízik benne, hogy az új szezonban is eredményesek lesznek.

"Bár megváltozott a csapat sok szempontból, de a játékosokban rejlő potenciál az idei OSC-t egy olyan pályára tudja állítani, rengeteg munkával, tapasztalással, fejlődéssel, amely által optimisták lehetünk, hogy ismét egy jó szezont fogunk futni" - jegyezte meg Varga Dániel, aki csapata múlt heti Magyar Kupában mutatott teljesítményével is elégedett volt, csupán az eredmény miatt bosszankodott kicsit az egy góllal elveszített Vasas elleni elődöntőt követően.

Borítókép: Varga Jennifer/OSC/Facebook

Videók