Szoros vereség a hollandoktól

A magyar női vízilabda-válogatott vereséggel zárta a Rotterdamban rendezett világkupa-selejtezőt: csütörtökön tét nélküli mérkőzésen 12-11-re kapott ki a holland csapattól.


 A magyarok a torna első napján Keszthelyi Rita remeklésével nyertek a görögök ellen, majd szerdán az ausztrálok felett diadalmaskodtak. A gárda ezzel biztosította helyét a sorozat Long Beach-i szuperdöntőjében, így a hollandok elleni összecsapás csak a csoportelsőségről döntött.

Bíró Attila szövetségi kapitány a 16 fős keretből ezúttal Vályi Vandának, Pőcze Pannának és Szegedi Panninak adott pihenőt.

Az első negyedben kétszer is vezetést szerzett a magyar válogatott, de mindkétszer egyenlíteni tudott a házigazda. A második játékrészben aztán hollandok büntetőt hibáztak, ám így is előnybe kerültek, sőt, a nagyszünetre alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között, 6-4-re vezettek ekkor a házigazdák.

A harmadik nyolc percben ledolgozta hátrányát a magyar válogatott, a hollandok azonban még az utolsó szünet előtt ismét vezetést szereztek. A záró felvonás elején a kapus Magyari Alda kiállítását átvészelte a magyar együttes, ám a hollandok kétszer is el tudtak lépni kettővel: 10-8 után még sikerült az egyenlítés, 12-10-et követően viszont már nem. Így a vereséggel csoportmásodikként végzett Bíró Attila válogatottja.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Görögország 3, 4. Ausztrália 0

Fotó: Albert ten Hove/BSR Agency/Getty Images

Videók