Szoros meccsen maradt alul a magyar férfi vízilabda-válogatott

Nem jutott elődöntőbe a magyar válogatott.


A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön egy góllal kikapott Spanyolország csapatától a világliga Podgoricában zajló európai nyolcas döntőjében, így nem jutott négy közé.

A magyar együttes Märcz Tamás szövetségi kapitány nélkül volt kénytelen szembenézni a spanyolokkal, miután a szakember koronavírus-fertőzése miatt nem utazhatott el Montenegróba. Talán a szakvezető hiánya is okozhatta, hogy a csapat nagyon gyengén kezdte a meccset, az első negyedben védekezésben és támadásban is sok hiba csúszott játékába, így a rivális 4-1-es előnyre tett szert.

A második szakaszban nagyot változott a meccs képe, a magyar védekezés javult, a másik oldalon pedig Vámos Mártonék megtalálták a "réseket", s a nagy szünetig megfordították az állást (6-5).

A pihenő után a küzdelem dominált a medencében, elsősorban védekezésben voltak erősek a csapatok, az egygólos előnyt viszont sikerült tartania a magyaroknak (8-7). A zárószakaszban azonban ismét a spanyolok voltak jobbak és fordítottak, a magyarok viszont az utolsó félpercben emberelőnyben támadhattak, de az egyenlítés elmaradt.

A magyar válogatott pénteken 15 órától a Szerbia-Görögország negyeddöntő vesztesével mérkőzik.

A magyar csapat a folytatásban az 5-8. helyért játszik, s már nem juthat ki a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

Eredmény, negyeddöntő:

Spanyolország-Magyarország: 10-9 (4-1, 1-5, 2-2, 3-1)
magyar gólszerzők: Vámos 4, Zalánki 2, Konarik, Manhercz K., Jansik Sz. 1-1

Borítókép: Derencsényi István/MVLSZ

Videók