Ötméteresekkel nyerte utolsó csoportmeccsét az FTC

A már biztos csoportelsőként vízbe ugró Ferencváros 16-16-os döntetlen után, ötméterespárbaj végén legyőzte a házigazda horvát Jadran Split együttesét kedden este a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.


 Eredmény, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, C csoport:
Jadran Split (horvát) - FTC-Telekom Waterpolo 16-16 (3-2, 4-5, 3-5, 6-4) - ötméteresekkel: 1-4
-----------------------------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Argiropulosz 4, Jansik 3, Mandic 3, Merkulov 2, Pohl, Fekete, Molnár, Damonte 1-1

A magyar bajnok és kupagyőztes FTC százszázalékos mérleggel, biztos csoportelsőként - és így negyeddöntősként - ugrott medencébe Splitben, ahol végig kiélezett küzdelmet vívott a horvát élcsapattal. A splitiek valamivel jobban kezdték a mérkőzést és minimális előnnyel zárták a nyitónegyedet, amit azonban a nagyszünetre a magyar együttes ki tudott egyenlíteni.

Az első félidőben is kifejezetten sok gólt láthatott a publikum, és a második felvonásra sem fogytak ki a találatokból a szokásostól talán némileg ezúttal szellősebben védekező csapatok. A harmadik negyed egyértelműen az FTC elképzelései szerint alakult és öt gólt dobva 12-10-es előnyt harcolt ki az utolsó nyolc percre. A Split azonban nem adta fel és rendkívül hatékonyan támadójátékkal 16-16-os döntetlent harcolt ki. Az ötöspárbajban ugyanakkor a hazaiak többet hibáztak, a Ferencváros négy góljával szemben csupán egyszer voltak eredményesek, így a magyar csapat hat győzelemmel fejezte be a csoportkört.

Fotó: fradi.hu

Videók