Női vízilabda-válogatottunk lenullázta a szerbeket

A férfiak után a nők is fantasztikus győzelmet arattak a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.


A szerbek elleni papírforma győzelemmel fejezte be a csoportkört a magyar válogatott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján.

Bíró Attila együttese vasárnap a torna egyik leggyengébb csapata, a szerbek ellen nyert 27-0-ra.

A magyarok a keddi negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a spanyoloknak van meg, azaz a magyarok csak aranyéremmel juthatnak ki erről a tornáról az olimpiára.

A mérkőzést követően a 7 gólig jutó Gurisatti Gréta a Sport365-nek elárulta, meg sem fordult a fejükbe, hogy megdönthetik a fiúk előző napi rekordját.

"Arra koncentráltunk, hogy minnél jobban használjuk ki a helyzeteinket, és ne engedjük lefordulni a szerbeket. Úgy érzem elől és hátul is hoztuk a maximumot és végig maximálisan tudtunk összpontosítani." 

"Mindenki 2 negyedet játszott, így nem hiszem, hogy bármelyikünk elfáradt volna. Ezek a meccsek nagyon jók arra, hogy növekedjen egy kicsit az önbizalmunk. Ez egy Eb és nem akarunk lebecsülni senkit. A csapat ma abban volt a legjobb, hogy az elejétől a végéig pörgött, és tisztában volt azzal, hogy így tudjuk megtisztelni az ellenfelet, hogy odatesszük magunkat és minden helyzetünket kihasználjuk."

"Nincs rivalizálás köztünk, de azért poénkodtunk azon, hogy melyik sor volt jobb. Azért is szeretem nagyon ezt a csapatot, mert bárki megy egy gólhelyzetbe, ha jön valaki aki jobb szituációba kerül, tiszta szívvel játszuk ki neki a labdát."

"A levezetés leúszása után elfelejtjük a selejtezőkört. Azzal, hogy melyik ágon vagyunk egyáltalán nem törődünk. Eddig nagyon bejött, hogy csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, úgyhogy most is a franciák elleni meccsen lesz a fókusz."

"Az már egy éles mérkőzés lesz, parázs hangulatra számítok. Tudjuk, hogy miért jöttünk és miért dolgozunk minden nap, de nyíltan még nem mondjuk ki a végcélt."

Máté Zsuzsanna társoldalunknak a felvideksport.hu-nak nyilatkozott, amit változtatások nélkül közlünk.

"A kezdés előtt az volt csak a fejünkben, hogy ne kapjunk gólt és szerettünk volna minél többször betalálni. Persze meccs közben már benne volt, hogy meglehet a fiúk eredménye. 21-0-nál blokkoltunk egyet, a kispadon is örült a csapat, öklözött mindenki. Örültünk minden egyes gólnál."

"Elképesztő ez a hangulat ami itt van. Már amikor a bemutatás előtt lent állunk és halljuk, hogy zeng a lelátó, majd ahogy bevonulunk, az leírhatatlan érzés. Nagyon sokat számít és kell ez is ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Az előző két meccsen a családomból is többen itt voltak, szurkoltak és nagyon örültek, hogy nyertünk"

Gurisatti Gréta egyik gólja:

 

 Európa-bajnokság (Duna Aréna):
nők, csoportkör, 5. forduló:
Magyarország-Szerbia 27-0 (5-0, 5-0, 9-0, 8-0)

Duna Aréna, v.: Blanchard (francia), Nicolosi (olasz)
gólszerzők: Gurisatti 7, Szilágyi 5, Keszthelyi 4, Parkes 3, Garda, Rybanska, Gyöngyössy 2-2, Leimeter, Vályi 1-1

Magyarország:

Gangl - Vályi, Szilágyi, Rybanska, Illés, Gurisatti, Parkes - cserék: Garda, Keszthelyi, Máté, Leimeter, Gyöngyössy, Kasó (kapus)

Tét nélküli összecsapással zárta a csoportküzdelmet a magyar válogatott, ráadásul az egész torna egyik leggyengébb csapata, a szerb ellen, így a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés.

A szövetségi kapitány sorokat cserélt az első két negyed között, az egyetlen közös nevező Vályi Vanda volt, aki végig a vízben volt a nagyszünetig. A két sor különcsatájának állása döntetlen volt a félidőben, amikor 10-0-át mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Máté Zsuzsanna maradt benn a sorcserénél, a szerbek egyre jobban elfáradtak, így még kevesebb lehetőségük volt gólt szerezni.

A zárófelvonásban sem változott a játék képe, ahogyan a férfiak szombaton - 26-0 Málta ellen -, úgy most a nők is "lenullázták" ellenfelüket, ami rendkívül ritka a vízilabdában.

A csoport többi mérkőzésén:
Oroszország-Görögország 12-7 (1-3, 4-3, 3-0, 4-1)
Szlovákia-Horvátország 9-7 (1-3, 3-1, 3-2, 2-1)
A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 15 pont, 2. Oroszország 12, 3. Görögország 9, 4. Szlovákia 6, 5. Horvátország 3, 6. Szerbia 0

A negyedöntő programja:
kedd:

Szlovákia-Hollandia 14.30
Oroszország-Olaszország 16.00
Görögország-Spanyolország 17.30
MAGYARORSZÁG-Franciaország 19.00

 

 

Sport365.hu - Szerbia - Magyarország, női vízilabda - ÉLŐ!

Sport365 | Sport hírek - Csapatok - Játékosok - Videók - Fotók - Blog - Fórum - Tabella - Élő - Eredmények

 

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak. Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

Sport365.hu - Eddig hibátlan: csoportelsőként jutottak a legjobb nyolcba a pólós lányok

A házigazda magyar válogatott 13-10-re legyőzte a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes görög csapatot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornájának pénteki negyedik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi, szerbek elleni zárófordulós mérkőzés eredményétől függetlenül csoportelsőként kap ellenfelet a negyeddöntőben.

 

 Borítókép: MTI

Videók