Melegszik a pite: Montenegrót kell legyűrnünk a döntőért

Már ma meglehet az olimpiát érő kvóta.


A magyar férfi vízilabda válogatott Montenegróval játszik a döntőbe jutásért a Duna Arénában zajló Vízilabda Európa-bajnokságon.

Elődöntős ellenfelünk úgy érkezik az esti meccsre, hogy az előző körben a világbajnoki címvédő Olaszokat búcsúztatta. Bár a selejtezőben vereséget szenvedtek a horvátoktól, a többi ellenfelüket magabiztosan győzték le.

A magyarok ezzel szemben veretlenül állnak, csak a spanyolok elleni mérkőzésen játszottak döntetlent.


A csapategységnek döntő szerepe lehet.

Ami a két gárda múltját illeti az Eb-k tekintetében nem állunk túl jól. 2008-ban 10-9-re győztek le minket a montenegróiak és azóta nem sikerült ellenük győznünk ebben a sorozatban.

A Vb-ket nézve már jobb a helyzet, 2013-ban a barcelonai döntőben ugyanis mi voltunk a jobbak egy góllal. Két évvel később az 5. helyért küzdöttünk egymással, ekkor azonban fordult a kocka és az ellenfél bizonyult erősebbnek.


A jó védekezés is fontos lesz.

Olimpián 2008-ban nyertünk ellenük a játékok elődöntőjében, Londonban és Rióban viszont már ők győztek le minket.

A 2018-as Világliga döntőben ikszeltünk velük, de a szétlövés azonban ők nyerték. 

Manhercz Kristztián a VLV-nek a következőket mondta az oroszok elleni mérkőzést követően:

"Ez már kiemelt szakasza az Európa-bajnokságnak, hiszen lényegében éremért folyik a harc. Ráadásul az itt egymással szembe kerülő csapatok küzdelmének komoly múltja van. Ez a mostani esetre is vonatkozik, s az utóbbi években többször volt olyan szituáció, amikor döntő fontosságú pillanatokat éltünk meg éppen Montenegró ellen."

"Fájó emlék a riói olimpia, ahol a negyeddöntőben szenvedtünk vereséget tőlük és a belgrádi Európa-bajnokság is, ahol az elődöntőben ütöttek el minket a továbbjutástól. Mindezek miatt természetesen van bennünk revansvágy, de ettől függetlenül is: hazai közönség előtt játszunk, mindenképpen szeretnénk olimpiai kvótát szerezni és már a torna előtt elmondtuk, hogy célunk az Európa-bajnokság megnyerése."


Manhercz az Oroszok ellen nagyon jól játszott.

"Ehhez mindenkit meg kell tudnunk verni, ezzel tisztában vagyunk, s ez a mentalitás fog minket jellemezni, amikor este vízbe szállunk."

"Ugyanúgy készültünk Montenegró ellen, mint minden mérkőzésünkre. Megnéztük őket, kielemeztük, hogy mi az, amire különösen figyelnünk kell mind védekezésben, mind támadásban. Nyilván arra törekszünk, hogy minél kevesebb hibával valósítsuk meg a taktikai megoldásainkat, mert ez a kulcsa a győzelemnek."


Várhatóan ma is teltház lesz.


Amennyiben a másik elődöntőn a spanyolok legyőzik a horvátokat, a Montenegró-Magyarország párharc győztese már biztosan ott lehet a 2020-as tokiói játékokon.

A Montenegró-Magyarország mérkőzés 19 órakor kezdődik a Duna Arénában.

Sport365.hu - Férfi válogatottunk legyőzte az oroszokat

Nagy Viktor két remek védésével, és egy kihagyott magyar emberelőnnyel indult a mérkőzés. A gólcsendet szerencsére mi törtük meg, de az oroszok hamar egyenlíteni tudtak. Manhercz Krisztián góljával, három perccel a negyed vége előtt 2-1-re vezettünk. Angyal Dániel távoli bombájával már két gólosra növeltük az előnyünket.

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

Borítókép: Facebook.com/wp2020budapest

Videók