Megvédte címét a Ferencváros

A zöld-fehérek ezzel a sikerükkel az örökrangsor élére ugrottak


Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második, keddi felvonásán 21-14-re nyert a Vasas ellen a Margitszigeten és ezzel begyűjtötte a diadalhoz szükséges második győzelmet.

A pontvadászatban százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki elsőségét gyűjtött be, így az örökrangsor élén utolérte az éllovas Újpesti TE-t.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt gólt szerző Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel.

A bajnoki döntő első, szombati felvonásának elején a Vasas ugyan még 2-1-re vezetett, a Ferencváros azonban simán fordított és könnyedén, 13-7-re diadalmaskodott.

A keddi összecsapáson hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a piros-kékek szerezték az első gólt, de innentől kezdve fokozatosan ellépett az FTC, amely kegyetlenül kihasználta a rivális hibáit. A Vasas 4-3-nál időkérés után támadhatott az egyenlítésért, de kihagyta a helyzetet, majd lefordulás és ferencvárosi gól lett belőle, ez pedig érezhetően megfogta az angyalföldieket. A folytatásban egyfajta adok-kapok alakult ki (13 gól született a második negyedben), ami után a Ferencváros 11-7-re vezetett a nagyszünetben.

A fordulást követően is hasonló mederben zajlott az összecsapás, a Vasas kihagyott lehetőségeit az FTC lefordulásból gyors gólokkal büntette, így a harmadik negyed közepére már eldőlt a találkozó (15-9).

A bajnoki szezon záró nyolc percében mindkét szakvezető lehetőséget adott a cserekapusoknak, a vége " régi asztaliteniszes" eredmény lett, 21-14-re diadalmaskodott az FTC, amely június 5-7-én a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében lesz érdekelt.

E.ON férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:
FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd VasasPlaket 21-14 (3-2, 8-5, 6-4, 4-3)

gólszerzők: Varga Dé. 5, Di Somma 4, Argiropulosz, Mandic, Jansik Sz. 3-3, Vigvári Ve. 2, Molnár E. 1, illetve Bátori, Batizi 3-3, Konarik, Lakatos 2-2, Dedovic, Rasovic, Bedő, Burián 1-1
A párharcot 2-0-s összesítéssel az FTC nyerte.

(Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Videók