Märcz Tamás játékosai készen állnak a negyeddöntőre

Az ellenfél pedig a címvédő Olaszország lesz.


Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai képesek arra, hogy a sima csoportkörös meccsek után mentálisan és fizikailag is maximálisan készen álljanak a szerdai, olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőre.

Az együttes gyakorlatilag a torna első mérkőzésén biztosította helyét a nyolc között azzal, hogy a csoport második legerősebb ellenfelét, Montenegrót legyőzte, hiszen előzetesen a brazil és a georgiai együttes sem jelenthetett akadályt.

"Három teljesen különböző meccset játszottunk, alapvetően a Montenegró elleni találkozóra készültünk fel, hiszen tudtuk, azon múlik a csoportgyőzelem, viszont az intenzitást megpróbáltuk Brazília és Georgia ellen is fenntartani, attól függetlenül, hogy tudtuk, mindkét találkozón elvárható a siker" - mondta az MTI-nek hétfőn a csapat szálláshelyén a szakember. Megjegyezte, hogy Georgia az elmúlt öt-tíz évben sokat javult, ennek ellenére elfogadhatatlan a tőle kapott 14 gól. A tréner megjegyezte, azért ezen a találkozón is voltak pozitívumok, mint a támadásvezetés és a befejezések.

"Ez a társaság képes arra, hogy mentálisan hangsúlyossá tegye egy pontját a tornának, biztosan mindenki így gondolkodik és a negyeddöntő lesz ez" - mondta Märcz Tamás.

A játékvezetéssel kapcsolatban a tréner megjegyezte, el kell fogadniuk, hogy a bírók sokkal könnyebben, szinte már az első fizikai kontaktusra kiállítást ítélnek, ugyanakkor erre lehet a csapatnak ellenszere, ezekből már be is vetett párat.

A magyarok szerdán 21 órakor szállnak vízbe a címvédő olaszok ellen, Märcz Tamás szerint ilyenkor a két edző már csak minimális dolgokkal tudja meglepni a másikat, vagy esetleg a korábban kevesebbet, de hatékonyabban használt támadó és védekezési figurákat veti be. A tréner a Georgia ellen megsérült Vogel Somával kapcsolatban elmondta, a Ferencváros kapusa szerencsére jól van, csak egy "szép kis monoklit" visel a szeme alatt.

Borítókép és fotók: Marcel ter Bals/BSR Agency /Getty Images

Videók