Manhercz Krisztián igazán profi körülmények között készülhet Marseille-ben

Manhercz Krisztián világ- és Európa-bajnok vízilabdázó szerint új klubjánál, a francia Marseille-nél jóval profibb környezetben készülhet, mint korábban Magyarországon.


 "Azt gondolom, nem lehet összehasonlítani a kettőt. A Marseille egy igazi Bajnokok Ligája-csapat, az OSC pedig véleményem szerint csak a szakmai vezetésben, Varga Dániel és Cseh Sándor révén képviseli igazán ezt a szintet" - nyilatkozta a 26 éves pólós az M1 aktuális csatornának.

Manhercz és válogatottbeli csapattársa, a fukuokai világbajnokságon ugyancsak aranyérmes Angyal Dániel nyáron igazolt a francia alakulathoz, ahol véleménye szerint minden adott ahhoz, hogy a párizsi olimpiáig hátralevő egy évben semmilyen zavaró tényező ne lépjen fel.

A válogatottal kapcsolatban Manhercz megjegyezte, mivel a vb-n aratott sikerrel meglett az olimpiai kvóta, így "nincs pallos a csapat feje fölött", azaz nyugodtan készülhet a párizsi játékokra. Hangsúlyozta, természetesen nagyon örültek a vb-győzelemnek, de mindenki tisztában van azzal, hogy ez is csak egy állomás volt az olimpiáig vezető úton.

Fotó: Marko Prpic/Pixsell/MB Media/Getty Images

Videók