Magyar Kupa: Megvédte a címét az UVSE

A BVSC hatalmas csatára késztette a bajnokot, a végig kiélezett meccset Áts Bertalan csapata 6–5-re nyerte meg.


 Már a tízedik másodperben lekerült a sapka a centerben válogatott társával, Takács Orsolyával nagyot küzdő Tóth Ildikónak, avagy ahogy kell, egymásnak estek a felek. A gól sem váratott sokáig magára: az első emberelőnyös megjátszás ugyan nem sikerült tökéletesre az UVSE-nek, ám a kiállítás letelte után nem rendeződött hamar a BVSC védelme, Keszthelyi Rita pedig „betette” a jobb alsóba a labdát – Doroszlai Vandának esélye sem volt a hárításra.

 
 
Tekintettel arra, hogy a zuglóiak kimaradt fórja után Tóth Ildikó megtartotta a pozíciót, befordult, és közelről gólt lőtt, álomrajtot (fináléban 2–0 talán annak nevezhető) vett Áts Bertalan csapata. A nagy fel-le úszkálásban az UVSE kihagyott egy fórt, a BVSC azonban belőtte a másodikat: Illés Anna elhajlásos góllal jelezte egyrészt, hogy valóban remek formában pólózik mostanság, másrészt, hogy csapata komolyan gondolja a favorit megszorítását.
 
 
A második negyedben elején már nem csak töltöttek, többet találtak is a felek: Keszthelyi Rita, Varga Viktória és Antal Dóra átlövése is ült, 4–2-nél előnyben Illés Anna azonban a kapufát találta telibe. Az újpestiek nem sikerült büntetniük, átellenben többször is hibáztak, előnyüket javarészt a fonalat mind inkább elkapó Gangl Edina nagy védéseinek köszönhették. Végül ugyanúgy 2–1-re nyerte ezt a nyolc percet az UVSE, mint az elsőt, avagy ha nem is hatalmas sebességgel, de ment előre a címvédés felé.
 
 
 
 
 
Fordulás után a korábbiaknál is szívósabban, akaratosabban, talán dühösebben pólózott a BVSC, ez pedig mintha nem ízlett volna az UVSE-nek. Gyöngyössy Anikó Keszthelyit ellen harcolt ki egy ötméterest, amelyet Illés Anna értékesített. Kisteleki Hanna emberelőnyben választott rossz megoldást, Doroszlai Vanda könnyűszerrel védte lövését, az ellenakció során Sikter Diána egyenlíthetett volna, ám ejtése mellé ment. Megmerevedett az eredmény, hiszen sem itt, sem ott nem jött össze a gól, a kapusok magabiztosak voltak, a védelmek piszok kemények. A 21. percben aztán Takács Orsolya bombagólja törte meg a csendet, egyszersmind alakította 4–4-re az állást.
 
 
A csata hevességét jól jellemezte, hogy egy perccel később Leimeter Dóra és Keszthelyi Rita jutott a páros kiállítás sorsára, ami a BVSC-nek fáj jobban, hiszen a balkezes tehetség ezzel harmadik hibáját szerezte, és csak néző lehetett a továbbiakban…
 
 
Kisteleki Hanna 6.5 másodperccel a negyed vége előtt lőtt nagy gólt, ami nem kicsit bosszantotta a zuglóiakat, mindazonáltal a záró negyed előtt merészség lett volna tippelni.
 
 
Többször is egyenlíthetett volna a BVSC, amely fórban sem járt sikerrel (Takács Orsolya lövése a fán csattant), s ahogy ilyekor lenni szokott, a másik oldalon jött a gól. A 30. percben Keszthelyi Rita fórban lőtte át a kézerdőt, 2.44-gyel a vége előtt Petrovics Mátyás időt is kért. Hiába. Csapata kettős emberelőnyben sem volt képes bevenni Gangl kapuját, s bizony megpecsételődni látszott a sorsa.
 
 
1.16-tal a vége előtt Sikter Diána szimpla fórban gólt szerzett, majd hátul labdát csent Kisteleki Hannától. Támadhatott volna a BVSC, ám Kisteleki Dóra ellen kontrát fújtak. A labda 23 másodperccel a vége előtt került vissza a BVSC-hez (miután Kisteleki Hanna kapufát lőtt), ám Antal Dóra gyors mozdulattal lopta el Illés Annától, így ha nehezen is, de megvédte címét az UVSE. 
 
 
 
 
BENU Női Magyar Kupa négyes döntő
Döntő
 
UVSE–BVSC-Zugló 6–5 (2–1, 2–1, 1–2, 1–1)
Hajós-uszoda, 300 néző. Vezette: Vogel G., Németh A. 
 
UVSE: Gangl – Antal 1, Kisteleki H. 1, Szücs, Keszthelyi 3, Tóth I. 1, Csabai. Csere: Kuna, Hertzka, Takás V. Vezetőedző: Áts Bertalan
 
BVSC: Doroszlai – Illés 2, Kisteleki D., Takács O. 1, Sikter 1, Leimeter, Máté. Csere: Kele, Varga V. 1, Gyöngyössy, Farkas K. Vezetőedző: Petrovics Mátyás
 
Gól/emberelőny: 1/7, ill. 2/6
Gól/kettős emberelőny: –, ill. 0/1 
Gól/ötméteres: –, ill. 1/1
 

Videók