"Ma annyit hibáztunk, mint előtte az egész tornán összesen..."

Csalódottan értékelt a negyedik helyen záró férfi vízilabda-válogatott kapitánya, Varga Zsolt.


 Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint noha kedden a zágrábi bronzmérkőzés nem volt egy kellemes élmény a magyar férfi vízilabda-válogatott számára, amely 12-7-re kikapott az olasz csapattól, de az egész Európa-bajnokságot nézve pozitív az összkép.

"Jószerivel annyi hibát követtünk el ezen a meccsen technikailag és taktikailag is, mint előtte az egész kontinenstornán. Kevés energia maradt a végére, az utolsó negyedben már az életükért küzdöttek a játékosok, hogy visszaérjenek, annyira kimerültek" - értékelt a vegyes zónában a szakvezető, aki hozzátette, a rivális ezúttal teljesen más mentalitással és hozzáállással ugrott medencébe, mint amikor múlt hétfőn a csoportkörben a magyarok 10-5-re felülmúlták.

A játékosként olimpiai bajnok szakember megjegyezte, ezúttal akkor sem biztos, hogy sikerült volna legyőzni az olaszokat, ha nem sújtja betegséghullám a csapatát, de abban biztos, hogy más lett volna a találkozó képe.

"Az egész tornát nézve azért pozitív az összkép, mert ebben a mezőnyben négy közé jutni nagy dolog" - zárta összegzését az 51 éves tréner.

Pohl Zoltán csapatkapitány arról beszélt, elégedett az elődöntőbe jutással, csak azt sajnálja, hogy a harmadik helyért rendezett összecsapáson nem sikerült azt a játékot hozniuk, amit az előző meccseken.

"Ebben a felállásban máshogy volt a csapat felépítve, mint az szokott, mert nem a negyeddöntőre kellett csúcson lenni, hanem már az elejétől, ezért mentálisan és fizikálisan is sokat kivett mindenkiből ez a torna, ami a végére kiütközött" - mondta az MTI-nek Pohl, aki szerint már a bronzmérkőzés elején érezni lehetett, hogy nem az a rezgés jellemezte az együttest, mint korábban.

A magyar keret legfiatalabb tagja, a 18 éves Varga Vince szerint nem úgy játszottak, ahogy kellett volna, mert csak csapatként lett volna esélyük.

"A döntőtől nem voltunk messze, de a bronztól most igen. Jó lett volna éremmel zárni ezt a nagyon szép két hetet, de így is van mire büszkének lenni" - mondta a három góljával legeredményesebb magyar játékos, Vigvári Vince.

A második negyed elején becserélt kapus, Bányai Márk úgy fogalmazott, egyik szeme sír, a másik nevet, de a csapatot sújtó betegséghullámról mindent elárul, hogy a hétfői edzésen sem ő, sem társa, Gyapjas Viktor nem tudott védeni.

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepelt a horvátországi Eb-n, így már az meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztatta ötméteresekkel. Az elődöntőben a 2022-es, spliti finálé "visszavágóján" a házigazda horvátok és a helyosztón az olaszok ellen már nem sikerült újabb bravúrt elérni. Mindkét rivális végig vezetve diadalmaskodott, így a magyarok negyedikként zártak.

Fotó: MTI

Videók