Kiütéses sikerével a továbbjutás küszöbén az OSC

A házigazda A-Híd OSC Újbuda 20-6-ra kiütötte a holland Barendrecht együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Nyéki Imre Uszodában zajló háromcsapatos torna nyitányán.


 

Mivel a trióból - amely a Hannoverrel egészül ki - két együttes jut tovább, a pénteki sikerrel Vincze Balázs csapata gyakorlatilag már a következő körben érezheti magát.

    
A rendkívül sima összecsapás legjobbja a hazaiaknál a legnagyobb nyári erősítés, az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Slobodan Nikic volt hat góllal.
    
Az OSC vasárnap a Hannoverrel találkozik.
    
Eredmény:
A-Híd OSC Újbuda - Barendrecht (holland) 20-6 (5-2, 4-1, 6-2, 5-1)
 
a magyar csapat gólszerzői: Nikic 6, Zalánki 5, Gór-Nagy 2, Bátori, Salamon, Kovács, Hegedűs, Seman, Juhász, Bundusch 1-1
 
    
A további program:
 
szombat:
Barendrecht-Hannover (német) 19.00
 
vasárnap:
A-Híd OSC Újbuda - Hannover 11.00
      
A hétvégi BL-előselejtezőben a két-két továbbjutó helyért három négyes és egy hármas csoportban harcolnak a csapatok. Az újabb etapban - amikor is a mezőnyhöz nyolc kiemelt együttes, köztük a ZF-Eger is csatlakozik - négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két csapat jut tovább a rájátszásba, ahol oda-visszavágós párharcban dől el, melyik négy gárda kerül fel a Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájára, amelynek eleve tagja a Szolnok.
 

Videók