Kásás lő, góóól! - A padlóról felállva nyertük a Volvo-kupát

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra legyőzte a német együttest a székesfehérvári Volvo Kupa vasárnapi játéknapján, ezzel megnyerte a négycsapatos tornát.


A Volvo-kupa harmadik napján, a tornagyőzelemről döntő meccsen szinte végig a németek vezettek, az utolsó negyed előtt már három góllal is, ám a mieink nagyot küzdve, immár Madaras és Hosnyánszky nélkül is felálltak a padlóról, és Kásás utolsó perces góljával meg is fordították az állást, így végül veretlenül hódították el a trófeát. 

A székesfehérvári Csitáry uszodában a tornaelsőségről döntő összecsapáson az olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes első két emberelőnyét kihagyta, a hat a hat elleni játékban aztán a nyitónegyed végén Madaras Norbert balkezes pattintása eredményesnek bizonyult. A németek azonban kettős fórból egyenlítettek, majd sima előnyből a vezetést is átvették (1-2).
   
A második negyed vendégtalálattal indult, de a felelet is gyors volt: Varga Dániel előbb szerelt, majd az akció befejezésére is pontosan érkezett (2-3).  A válogatottba több évi szünet után visszakerült Katonás Gergő távoli bombájával pedig ki is egyenlített a magyar csapat (3-3).
   
A nagyszünet után sikeres német ötméteres vezette be a harmadik játékrészt, de már az ellentámadás meghozta az „egált”: centerből Steinmetz Ádám talált be (4-4).  A várt fordítás helyett azonban az ellenfél pillanatai következtek (4-6), a felzárkózást Varga Dénes eredményes ötméterese jelentette (5-6), döntetlen helyett azonban német ötméteres, majd a sokadik emberhátrányos vendéggól következett (5-8).  A hazai reményeket Steinmetz negyedzáró parádés centerezése hozta vissza (6-8).
   
Kásás Tamás gólját még érvénytelenítették a bírók, de a háromszoros olimpiai bajnok passza után Steinmetz közeli találata már a 7-8-at jelentette. Aztán Kiss Gergely balkeze sem remegett meg a büntetődobásnál (8-8), 17 másodperccel a vége előtt pedig Kásás bal felső sarkos, kapufás bombája döntött: 9-8-ra győzött a magyar válogatott.
   
A százszázalékos mérleggel megnyert torna után kedvező előjelek mellett, megerősödött önbizalommal várhatja Kemény Dénes csapata a január 16-i Eb-rajtot, amikor az olasz válogatott elleni újabb - a székesfehérvárinál jóval nagyobb téttel bíró - csata következik a két gárda között. 
 
Eredmény:
 
Magyarország-Németország 9-8 (1-2, 2-1, 3-5, 3-0)
 
 
a magyar góldobók:  Steinmetz Á. 3, Madaras, Varga Dániel, Katonás, Varga Dénes, Kiss G., Kásás 1-1 
 
A vasárnapi másik mérkőzésen:
 
Olaszország-Kanada 14-9 (4-0, 4-2, 3-4, 3-3)
 
A 2012-es Volvo Kupa végeredménye: 
 
1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 3, 4. Kanada 0
 
 
 
 

Videók