Izgalmakkal teli meccsen vertük az oroszokat

Az orosz gól nélküli második negyed meghatározta ugyan a mérkőzést, de egy pillanatra sem dőlhettünk hátra.


Magyarország 9-8-ra legyőzte az oroszokat a Vízilabda Európa-bajnokság 4. játéknapján. 

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott. Volt felső kapufa, és kiállítás mindkét oldalon. A gólok tekintetében viszont mi jöttünk ki jobban. Keszthelyi remekelt, 3 gólt dobott. 4-3-as vezetéssel tudtunk fordulni a második negyedre.

Kiváló védekezésünknek köszönhetően az orosz csapat még emberelőnyben sem tudott gólt szerezni, két perccel a félidő előtt 6-3-ra elléptünk. A három gólos előnyhöz kellettek Kasó Orsolya bravúrjai is a kapuban. Az eredmény az utolsó két percben nem változott már, így 6-3-as magyar vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedre felszívták magukat az orosz lányok, és négy perc alatt kiegyenlítettek. Nem működött az a támadójátékunk, ami az első félidőben termelte a gólokat. Keszthelyi varázslatos ejtése törte meg a magyar gólcsendet. 7-6-ra vezettünk egy perccel a negyed lefújása előtt. Ezt Szilágyi megtoldotta még egy góllal, így 8-6-os magyar vezetéssel mentünk neki az utolsó negyednek.

Az utolsó játéktrészben az oroszok kétszer voltak eredményesek, míg mi Illés Anna révén egy gólt szereztünk. Összesítésben a magyarok nyerték a találkozót 9-8-ra.

 

Szilágyi Dorottya nyilatkozott a meccs után a Sport365-nek:

"Úgy gondolom, hogy az elejétől kezdve tettük a dolgunkat, amit megbeszéltünk. Nemhogy felvettük a gyorsaságukat, hanem le is úsztuk őket, ami nem jellemző ránk, ez inkább az ő játékuk. Teljesen felvettük a kesztyűt ellenük, és ezért sikerült nyernünk."

A görögök elleni találkozóról így vélekedett:

"Mindenképpen ki kell venni a centerüket a játékból, illetve ki kell használnunk ezt a gyorsaságot, amit ma is mutattunk. Így kell játszanunk ellenük, mert ők nem a gyors fordulásaikról híresek, hanem hosszan és pontosan járatják a labdát a kapu előtt."

Bíró Attila az MTI- nek úgy értékelt: a győzelem "az önbizalmon és csapategységen sokat fog dobni, ugyanakkor ez a siker semmit nem fog érni", ha nem verik meg a görögöket pénteken.

"Keszthelyi Rita a hátán vitte a csapatot, amivel átbillentette a holtponton" - emelte ki az MTI kérdésére. Hozzátette ugyanakkor: rajta kívül is több jó egyéni teljesítmény volt csapatában, emellett az oroszokéhoz mérhető centerjáték és a kiváló kapusteljesítmény eredményezte a szűk győzelmet. Hangsúlyozta, rég látta ilyen intelligensen vízilabdázni együttesét.

  

Sport365.hu - Így kell kezdeni egy hazai Eb-t! Pólós lányaink kiütéssel győztek

Az első öt gólt a magyar csapat szerezte, már ekkor látható volt, hogy ezt a mérkőzést nagyarányú győzelemmel zárjuk. A félidőre 12-3-as állással fordultak a csapatok. A játék képe ezután sem változott, sorban jöttek a magyar gólok. Remekül kezdődött számunkra a hazai rendezésű Európa-bajnokság.

Sport365.hu - Pólós lányaink könnyedén verték a szlovákokat

A magyar női válogatott 20-2-re legyőzte hétfőn a szlovákot a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság második fordulójában, így százszázalékos maradt. A magyarok szerdán 19 órától az oroszokkal találkoznak. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

 

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

Borítókép: MTI

Videók