Hihetetlen izgalmak, fantaszikus védekezés, győztek a magyar lányok

A magyar női vízilabda válogatott legyőzte az olimpiai ezüstérmes olasz együttest


A magyar női vizilabda válogatott ma az olasz együttes ellen szállt vízbe, akiktől világbajnokságon eddig csak egyszer kaptak ki, 2001-ben a fináléban.

A magyar csapat remekül kezdett, előbb Illés majd Keszthelyi talált a kapuba, amire Aveno válaszolt az olaszoktól. Keszthelyi bombája mindenképpen demoralizáló volt, egy kisebb hibánkat viszont Pizzoni lőtte a kapunkba, majd az ő kiállítása által létrejött emberelőnyből Gurisatti lőtt gólt az első negyed zárásaként. 

A második negyedben, a magyar csapat folytatta bátor játékát, de gólt nem sikerült szereznünk, sőt Garibotti passzából Chiappini szerezte meg az olaszok harmadik gólját. (3-4). Majd több mint öt perc után Szilágyi gólja törte meg a jeget, az ő lövésével ismét kettővel vezetett Bíró Attila együttese. Amikor már azt hihettük volna, hogy megmarad a két gól, egy lövés Gangl kezéről csúszott be a kapuba (4-5).

A harmadik negyedben Tabani révén kiegyenlített Olaszország. Majd egy perccel később büntetőből Gurisatti szerezte meg saját második, csapata 6. gólját.
 


Harcos mérkőzésen megérdemelten győztek a magyar lányok

A záró negyedben folytatódott a hallatlanul izgalmas csata, nagyon komoly lövéseket védett Gangl és Vályi is. Ám Queirolo lövésével egyikük sem tudott mit kezdeni.

A csattanó szerencsére mégis a magyar válogatotté volt. Leimeter rövidbe küldött lövését nem tudta védeni az olasz kapus. Az akciódús mérkőzésen az utolsó pillanatban még egy lövést hárított Gangl, ezzel a magyar csapat legyőzte az olasz együttest.

A következő ellenfél az elődöntőben az Európa bajnok Hollandiát legyőző Spanyolország csapata lesz majd.

A végeredmény: Olaszország-Magyarország 6-7 (2-4 2-1 1-1 1-1)

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Videók