Emberemlékezet óta nem volt ilyen Vasas-meccs

Egy valaki nagyon hiányzott a lelátóról.


A Vasas vezetői és játékosai a pécsiek elleni meccs előtt gyertyagyújtással emlékeztek a nemrég elhunyt Méhes Jenőre. A klub közösségi oldalán is megemlékezett a vízilabda-szakosztály egykori vezetőjére. Írásukat váloztatások nélkül közöljük.

Emberemlékezet óta az első olyan Vasas-meccsen vagyunk most, amikor nem ül itt velünk a Komjádi-uszoda lelátóján Méhes Jenő. Nincs a kezében az elmaradhatatlan jegyzettömb. Nem vezeti a statisztikát. Nem parkol az uszoda bejárata előtt a jellegzetes kisautó.

És a telefonban sem halljuk már többet, hogy „Halló, itt a Méhes Jenő…” És még mennyi emlék, mennyi kép ugrik be…Hiszen Méhes Jenő négy évtizeden át meghatározó, különleges alakja volt a Vasas-pólónak, és így az egész magyar vízilabdának. Már pályafutása során mindent megnyert piros-kékben: hét bajnoki cím, hat Magyar Kupa-diadal, két-két BEK - és KEK-győzelem a mérlege csapattagként. Az elmúlt húsz évben szakosztályvezetőként pedig tényleg itt volt velünk jóban-rosszban.

Egybeforrt a neve a Vasassal, szó szerint az élete végéig szolgálta a klubot.A fájdalmas kudarcoknál pedig jóval több, örökre emlékezetes siker akadt. Bajnoki győzelmek a Komjádiban és Egerben. Diadalittas pezsgőfürdők a medencében a kupagyőzelmek után. Bajnokok Ligája négyes döntő Barcelonában és Nagyváradon. Vasas családi napok. Focik. Utazások. Megannyi barátság és közös sztori.

Hogy aztán a tavalyi év utolsó napján megrázó hirtelenséggel érjen mindez véget.


Mi pedig fájó szívvel, de rengeteg szép emlékkel búcsúzunk a Vasas család egyik leghűségesebb tagjától. Nyugodj békében, Jenő! Emlékedet megőrizzük!

Forrás és képek: Facebook.com/Vasas SC

Videók