Elképesztő, többszáz milliós profitot realizált a Magyar Vízilabda Szövetség

Úgy látszik, nem csak a fociból lehet pénzt csinálni!


 A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) jelentős, több mint 445 millió forintos eredménnyel zárta a 2023-as esztendőt.

A gazdaságilag is sikeres múlt esztendőről Madaras Norbert elnök beszélt beszámolójában, amely az MVLSZ e hétvégi éves közgyűlésén hangzott el.

A szövetség honlapjának szombati híre szerint a kétszeres olimpiai bajnokból lett sportvezető a medencében elért sikerekről is bőven számot adhatott, hangoztatva, hogy "a magyar vízilabdázás ismét megmutatta a világnak, mire képes". Az elnök felidézte, hogy a férfiválogatott világbajnoki címe - és olimpiai kvótaszerzése mellett az utánpótlás-válogatottak történelmi sikersorozatot értek el, hiszen négy együttes is aranyérmet szerzett a korosztályos világversenyeken. A sportág históriájában még sosem fordult elő, hogy ugyanaz az ország nyerje mindkét U20-as vb-t, és emellett győztek az U17-es lányok és az U15-ös fiúk az Eb-ken, míg az U15-ös lányok bronzérmet szereztek, s az U17-es fiúk is a négy között végeztek.

Madaras Norbert kiemelte, hogy "a régi szponzorokkal folytatódott az együttműködésünk, a korábbiaknál nagyobb összegű támogatásokat kapunk, és több új szponzort is sikerült a sportág mellé állítanunk - mindebből folyamatosan a magyar vízilabda profitál."

Fotó: Getty Images

Videók