Csikócsapattal készülünk Románia ellen

Egyetlen olimpiai bajnok sem szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatott keretében, amelyet a Románia elleni keddi, idegenbeli Világliga-selejtezőre hirdetett Benedek Tibor szövetségi kapitány.


A szövetség honlapjának beszámolója szerint a szakvezető a kulcsjátékosok közül többeket is pihentet a nagyváradi mérkőzésen, egyúttal bizonyítási lehetőséget ad olyanoknak, akiknek még van esélye bekerülni a nyári bő keretbe, illetve a jövőben meghatározó játékosai lehetnek a válogatottnak.

"Rég volt a válogatott keretben Decker Attila, szeretném megadni neki a lehetőséget a bizonyításra" - mondta a Szolnok kapusáról a szövetségi kapitány, Benedek Tibor. Hozzátette, a játékos jó teljesítményt nyújtott a hétvégén a klubjában, s azt várja tőle, hogy folytassa ezt a válogatottban is. "Lényegében Tóth Mártonnal, Gór-Nagy Miklóssal ők lesznek a rangidősek most ebben a csapatban. Gór-Nagy Miki Belgrád után Triesztben nem kapott lehetőséget, most számítok rá. A mostani kerethirdetés mögött nem titkoltan az a szándék is ott van, hogy a rutinos játékosok pihenjenek, ezért is vágunk neki fiatalabb csapattal a románok elleni meccsnek, amit ettől függetlenül szeretnénk megnyerni" - összegzett Benedek Tibor.

A magyar válogatott kerete Románia ellen:
Kapusok:
Lévai Márton (Debreceni VSE), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép).
Mezőnyjátékosok:
Mezei Tamás, Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Nagy Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo).

A csoport állása:
1. Görögország 12 pont, 2. Magyarország 9, 3. Románia 3, 4. Grúzia 0.

A csoportelső jut be a kínai szuperdöntőbe.

Videók