Benedek Tiborra emlékezik a nemzetközi sportsajtó

Sorra jelennek meg a külföldi portálokon a megemlékezések.


A tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tiborra emlékezik volt csapata, az olasz Pro Recco, ahol Benedek 2007-2012 között játszott. 

"A vízilabda elveszítette a valaha volt egyik legnagyobb bajnokát, aki három olimpiai aranyérmet nyert Magyarországgal."

A Pro Recco ezzel zárja soarait a megemlékezésben:

"Viszlát Tibor, írtál egy darabot a történelemünkből. Soha nem fogunk elfelejteni téged!"

Az egyik legnagyobb nemzetközi vízilabdás facebook oldal egy poszttal köszöni meg azt, amit Benedek a sportágért tett.

Az insidethegames.biz sportoldal hosszas cikket tett közzé, amiben egyszerre emlékezik meg Kárpáti Györgyről és Benedek Tiborról.  

A Daily news Hungary kiemeli, hogy Benedek 2013-2016 között irányította a nemzeti csapatot. 

A raisport.rai.it olasz portál hosszas írásban veszi végig Benedek Tibor karrierjét, hősként említve a háromszoros olimpiai bajnokot. 

"Benedek Tibor volt a magyar bálványok egyike, a magyar tinédzserek egyik hőse"

Sport365.hu - Pótolhatatlan veszteség! Tragikusan fiatalon elhunyt Benedek Tibor

Június 18-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 47 éves volt. Benedek alig 1 hónappal ezelőtt, 2020. május 4-én jelentette be, visszavonul és ezentúl csak szurkolóként vesz majd részt a magyar vízilabdaéletben. Az egykori játékos és szövetségi kapitány neve mindenki számára ismert az országban, és szinte összeforrt a sportággal.

Sport365.hu - "Sosem mondhatom már el, mit jelentettél nekem" - megható vallomás Benedek Tibor legnagyobb ellenfelétől

A ma hajnalban elhunyt Benedek Tibortól megható vallomással búcsúzik az egyik, hanem legnagyobb ellenfele a szerb Aleksandar Sapic. A most 42 éves szerb vízilabdázó saját Facebook oldalán tette közzé a bejegyzést. " Most kaptam meg az elmúlt évek egyik legszörnyűbb hírét. Benedek Tibor elhunyt.

 

Sport365.hu - "A vízilabdázás sötét hete" - pályatársai emlékeznek Benedek Tiborra

Benedek Tibor halálhíre nemcsak a vízilabdasportot, hanem az egész sportvilágot megrázta. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról szurkolók milliói mellett pályatársai is megemlékeznek. Risztov Éva, a veszprémi kézilabdacsapat, és Gyurta Dániel is a közösségi oldalán emlékezett meg róla. A Veszprémi Kézilabdacsapatot is mélyen megrendítette a gyászhír.

 

Borítókép: GettyImages

Videók