Benedek Tibor előtt tiszteleg az UVSE az új címerével

A háromszoros olimpiai bajnok nevének kezdőbetűi és sapkaszáma is megjelenik az új logón.


Megváltozik az UVSE vízilabdacsapatának címere, melybe bekerül a június 18-án elhunyt Benedek Tibor monogramja, valamint a 8-as sapkaszámát szimbolizáló jel.

A csapat közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kiemelték: a címer felső részébe belekerült Benedek Tibor monogramja, és egy, a 8-as sapkaszámát szimbolizáló, valamint egyben a végtelent is ábrázoló jel.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE szakmai igazgatója, majd vezetőedzője június 18-án, életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el.


Az egykori edző monogramja és sapkaszáma is látható az új logóban.

A posztban kitértek a klub kezdeményezésére, miszerint a jövőben Újpest Vízilabda Sportegyesület néven szerepelhessenek.

"Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki +újpestiként+ ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE - aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben - indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt 12 évben talált volna rá alkalmat" - áll az UTE klubigazgatójának, Őze Istvánnak címzett levélhez adott magyarázatban.

Ebben Lovas Péter UVSE-elnök arra kérte a sportvezetőt, hogy használhassák az UTE által levédett "Újpesti Vízilabda" megnevezést. A közlemény megjegyzi, kérésükre "tanácsokat és egy nemleges választ" kaptak. Hozzátették: ez azonban "nagyon nem lepte meg őket".

"Így a csapat neve egyelőre marad UVSE Vízilabda Sportegyesület. Egyelőre" - áll a közlésben.

Borítókép és fotó: Facebook.com/UVSE-vízilabda

Videók