Benedek keretet hirdetett a Volvo-kupára

Benedek Tibor kijelölte a tíznapos válogatott maratonin számításba vett játékosokat, akik felléphetnek a Volvo-kupán is, illetve elérhetik az athéni csatlakozást a soros Világliga-meccsre.


Tán két név szúrhat szemet, Angyal Dánielé és Erdélyi Balázsé. Benedek Tibor velük kapcsolatban elmondta, hogy „Angyal Daninak mostanában nagyon tetszik a játéka, ezért kapott meghívást, Erdélyi Balázst pedig Amerikában hívtam fel, hogy haza tudna-e jönni erre a tíz napra, mert szeretném közelebbről is megnézni. Most fejezte be az egyetemet, ha hazatér, vagy Európában folytatja, akkor nem baj, ha egy ilyen hosszabb összetartás keretében fel tudom mérni, hol tart.”

A kapitány azt is elárulta, hogy Zalánki Gergő szerdáig marad a kerettel, Decker Attilával pedig ezúttal nem számol a Volvo-kupán, miután Lévai Márton tesztelése lesz napirenden. Hiányzik két barcelonai aranyérmes is (Bátori Bence és Decker Ádám), természetesen nincs arról szó, hogy kegyvesztettek lennének, a kapitány egyszerűen másokat is meg akar nézni. „Tizenkilenc ember már így is sok, húsz fölötti létszámmal nem lehet normálisan dolgozni, viszont nekem kellenek a benyomások más játékosokról is.”

VÍZILABDA
A magyar válogatott kerete a Volvo-kupára:
Nagy Viktor, Tóth Márton, Szivós Márton, Decker Attila, Lévai Márton, Hosnyánszky Norbert, Vámos Márton, Jansik Dávid, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs.

Videók