Benedek elárulta, hol folytatja

Benedek Tibor csütörtökön tudatta, hogy nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését a férfi pólóválogatott élén. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, edzőként világbajnok Benedek a vlv.hu-nak nyilatkozott bővebben a döntés okairól, illletve a jövőjéről.


"Nem sikerült túltenni magam ezen az olimpiai szereplésen. Azt gondolom, hogy ha ennyiszer hangsúlyoztam, hogy vállalom a felelősséget, akkor az a tisztességes, hogy valóban vállaljam is, ezek ne csak szavak legyenek, úgyhogy talán egy kicsit büntetem is magam. Már a kezdésnél úgy voltam vele, hogy szeretném ezt a négy évet nagyon jól csinálni és nem volt olyan vágyam, álmom, hogy Déneshez hasonlóan tizenhat éven keresztül irányítsam a válogatottat. Nagyon szerettem ezt a munkát és jó volt együtt dolgozni a fiúkkal, tenni a magyar vízilabdáért. Sokszor éreztem, hogy hiányzik a napi aktív munka a medenceparton, de aztán a játékosokkal együtt töltött idő mindig kárpótolt. Hat hetet dolgozni a csapattal és addig csak felkészülni erre a hat hétre..., sokszor volt bennem egyfajta tehetetlenségérzés, hogy csinálnám, csinálnám... Lehet, hogy türelmetlennek bizonyultam ebből a szempontból" - indokolta döntését Benedek.

"Van egy kézfogáson alapuló megállapodásom az UVSE-vel, ott leszek szakmai irányító. Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is. Véleményem szerint még nagyobb energiákat kell mozgósítanunk a képzésben és a nevelésben, amiben szeretnék aktívan részt vállalni a jövőben. Az elmúlt négy évben nagyon sokat dolgoztunk ezen Horkai György utánpótlás kapitánnyal, rengeteg szakmai anyagot készítettünk, most még közelebb kerülök majd a témához."

Kispadra nem ülök, maradnak az edzők az UVSE-nél. Emellett szeretnék a szövetség új elnökségének tagja lenni, az öt lehetséges hely egyikére jelöltetem magam, amit majd a közgyűlés szavaz meg. Azt szeretném, hogy a szakmaiságot erősítse a jelenlétem, továbbra is a magyar vízilabda sikerességért szeretnék dolgozni, csak mostantól más szerepben."

Ami az új kapitányt illeti, erről a szombati MVLSZ-közgyűlésen megválasztandó új elnökség dönt. A testület feltehetően kiírja majd a szövetségi kapitányi pályázatot.

Videók