Bajnok az UVSE

Nyolcadik lila-fehér diadal


 Az UVSE nyerte a MOL női vízilabda ob I 2023/24-es szezonját, amelynek fináléjában szerdán másodszor is legyőzte a Ferencvárost.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc Népligetben rendezett második felvonásán az FTC ötgólos hátrányból jött fel a hajrára, de végül nem tudott egyenlíteni és 11-10-re kikapott.

Hasonlóan kezdődött az összecsapás, mint vasárnap a Margitszigeten, az FTC 2-1-re még vezetett, az UVSE - amelyből hiányzott Rybanska Natasa - azonban Faragó Kamilla és Hajdú Kata góljainak, valamint Magyari Alda védéseinek köszönhetően fordított és már az első szünetben háromgólos előnyben volt (2-5).

Az UVSE remekül védekezett, támadásban pedig ritkán hibázott, így a védés nélküli Neszmély Boglárka helyett már a második negyed közepén a kapu elé tempózott a padról Kiss Alexandra. Ugyan a cserekapus sem találkozott a labdával, de a hazaiak védekezése feljavult, sok volt a jó blokk, így a nagyszünetben három gól volt a különbség (5-8).

A lendületbe jövő FTC a harmadik negyed közepére egyetlen gólra jött fel, Benczur Márton pedig időt kért. A hazaiaktól Farkast 4 perces kiállítással sújtották, a büntetőt viszont Mácsai a kapufára lőtte. Az UVSE egy perccel a negyed vége előtt törte meg hosszú gólcsendjét (7-9).

A záró nyolc percet Aubéli gyönyörű csavargólja vezette fel (7-10), de Gurisatti büntetőből szépített. A túloldalon Faragó ötméteresét védte Kiss, majd a kettős emberhátrány is kimaradt. Máté távoli góljával újra egyre jött fel a Ferencváros, de Hajdú a negyedik találatával visszaállította a különbséget. A fiatal játékos végleg lezárhatta volna a bajnokságot, Kiss azonban védte az ötméteresét. Egy perc maradt hátra, Magyari Alda pedig egy védéssel gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Az FTC még 15 másodperccel a vége előtt betalált, de innen már nem tudott csodát tenni.

Női ob I, döntő, 2. mérkőzés: FTC-Telekom Waterpolo - UVSE 10-11 (2-5, 3-3, 2-1, 3-2)
gólszerzők: Máté 2, Leimeter, Tóth-Csaba, Dömsödi, Vályi, Kuna, Pőcze, Farkas, Gurisatti, 1-1, illetve Hajdú 4, Faragó 2, Baksa, Lendvay, Varró, Peresztegi-Nagy, Aubéli 1-1

A párharcot 2-0-ra nyerte az UVSE.

Az UVSE története nyolcadik bajnoki diadalát aratta, ezzel beérte a Dunaújvárost az örökrangsor második helyén.

(Fotó: MTI//Hegedüs Róbert)

Videók