Az UVSE nagyon simán győzött, megszerezték a bajnoki címet

Mindössze két gólt tudott szerezni a Dunaújváros.


A címvédő UVSE nyerte a női vízilabda-bajnokságot, miután a döntő harmadik mérkőzésén 7-2-re legyőzte a kupagyőztes Dunaújvárost Hajós Alfréd Uszodában.

A két csapat jövő héten akár újra találkozhat egymással, ugyanis mindkét gárda érintett lesz az Euroliga négyes döntőjében, ahol az UVSE a görög Olympiakosz, a Dunaújváros pedig az orosz Dinamo Uralocska együttesével találkozik majd.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics 7-2 (3-1, 1-0, 2-1, 1-0)

gólszerzők: Faragó, Keszthelyi 2-2, Dávid, Rybanska, Szücs 1-1, illetve Brezovszki, Szilágyi 1-1

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 az UVSE javára.
Az UVSE kezdte jobban a találkozót, néhány perc elteltével Faragó Kamilla vezérletével háromgólos előnyre tett szert, a vendégek a negyed végén szépítettek.

A második szakaszban mindössze Keszthelyi Rita jelentkezett egy bombagóllal, majd a nagyszünet után még nehezebb helyzetbe került a Dunaújváros, ugyanis Garda Krisztina, a párharc dunaújvárosi gólkirálynője harmadik hibája után kipontozódott. A vendégeknél Szilágyi Dorottya próbálta hátára venni a csapatot, de távoli gólját követően ötméteresét Gangl Edina hárította. A hazaiak hat másodperccel a szünet előtt Rybanska Natasa értékesített előnyével négygólos előnyre tettek szert.

A zárónegyedben az UVSE így már legfőképpen csak a védekezésre, illetve arra figyelt, hogy minél több idő teljen el a támadásai során. Ezt sikeresen vitte véghez, és sima győzelmet aratott.

Az UVSE sorozatban hatodszor lett bajnok, ennél hosszabb sikerszériája csak a Szentesnek volt, amely 1994 és 2000 között hétszer bizonyult a legjobbnak.

Az örökranglista:

11-szeres: Szentes
8-szoros: Dunaújváros
6-szoros: UVSE
5-szörös: BVSC
3-szoros: Budapesti Honvéd SE
2-szeres: Vasas SC, Eger

Borítókép: Facebook.com/ UVSE

Videók