Az UVSE jutott elsőként a Magyar Kupa döntőjébe

A Dunaújvárossal vívja az újpesti csapat a döntőt.


Elsőként az UVSE jutott a női vízilabda Magyar Kupa döntőjébe, miután a hétfői elődöntős összecsapáson három góllal legyőzte a BVSC együttesét.

A margitszigeti Hajós uszodában rendezett mérkőzésen a vasutascsapat szerzett vezetést, 2-2 után azonban az újpestiek elléptek, s a nagyszünetben már öttalálatnyi volt az előnyük (8-3). A végén kiengedve is magabiztos játékkal, könnyedén nyert Benczur Márton vezetőedző alakulata.

Az UVSE együttesére a címvédő Dunaújváros vár a női vízilabda Magyar Kupa döntőjében, miután Mihók Attila csapata legyőzte az FTC-t a hétfői második elődöntős mérkőzésen a Hajós uszodában.

A Ferencváros hibát hibára halmozott, és valamennyi emberelőnyös helyzetét elpuskázta az első két negyedben, még büntetőből sem tudott eredményes lenni. A zöld-fehérek csak közvetlenül a nagyszünet előtt lőtték első góljukat, amikorra a rivális - főleg Garda Krisztina bombagóljainak köszönhetően - már alaposan elhúzott (4-1).

A meccs második felében is a Dunaújváros irányított, s megerőltetés nélkül, magabiztosan söpörte be a győzelmet, amelynek kivívásában - Garda és a szintén triplázó Gurisatti Gréta mellett - oroszlánrészt vállalt a kapuban remeklő Magyari Alda.

Eredmény, BENU női Magyar Kupa, elődöntő:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - FTC-Telekom 9-5 (2-0, 2-1, 2-1, 3-3)
korábban:
UVSE-Hunguest Hotels - BVSC-Zugló 13-10 (6-2, 2-1, 1-2, 4-5)

A keddi program:
A 3. helyért:
BVSC-FTC 17.30
Döntő:

 

Borítókép: UVSE Vízilabda

Videók