Az Újpest vezetője lett a korábbi szövetségi kapitány

Benedek Tibor az UVSE szakmai igazgatói posztját választotta a férfi vízilabda válogatott után.


 
Az UVSE-vel játékosként 1994-ben BL-t nyerő, legutóbb a magyar férfi vízilabda válogatottat négy éven át irányító, 2013-ban világbajnoki címhez vezető Benedek Tibor az UVSE szakmai igazgatójaként folytatja tevékenységét a magyar vízilabdában.
 
Büszkék vagyunk arra, hogy az Újpesttel BEK-et és Szuperkupát is nyerő, sokszoros bajnok visszatér a klubunkba. Jelenléte, szakmai irányítása garancia arra, hogy az UVSE még inkább meghatározó vízilabdaklubbá váljék, és az egyesületünkben nevelkedő generációk számára így még több motivációt és perspektívát biztosíthassunk” – olvasható a klub honlapján kiadott közleményben.
 
A háromszoros olimpiai bajnok nemzetközi Hall of Fame-tag 1989-96 között erősítette a lila-fehéreket, majd innen került ki Olaszországba előbb Rómába, majd Reccoba.
 
Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, s olyan irányvonalat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is” – mondta Benedek, aki emellett szeretne a szövetség új elnökségének is tagja lenni.
 

Videók