Az Eger meglepte a címvédőt és elhódította a Magyar Kupát

Az első negyedben alapozták meg a sikert.


Az Eger csapata meglepetésre 7-6-ra legyőzte a Dunaújvárost a női vízilabda Magyar Kupa fináléjában, a soproni négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A Dunaújváros februárban 14-6-ra, október végén pedig 17-10-re nyert a bajnokságban az Eger ellen, vagyis egyértelműen a címvédő volt a kupafinálé esélyese a Lővér Uszodában.

A hevesiek remek védekezésének köszönhetően a DFVE egyszer sem tudott betalálni az első negyedben, amelynek első percében Hertzka Orsolya, utolsó percében pedig Czigány Dóra talált be, így az Eger meglepetésre 2-0-s előnyből várhatta a folytatást.A második felvonásban sem változott jelentősen a játék képe, az egriek jól védekeztek, több alkalommal lövésig sem hagyták eljutni ellenfelüket. Amikor mégis kapura lőttek az újvárosiak, vagy a kapufát találták el, vagy Kiss Alexandra hárított. A másik oldalon Maczkó Lilla is nagyszerűen védett, így egészen az utolsó másodpercig nem született újabb gól, akkor viszont Czigány távoli bombája a hálóba vágódott, ezzel csapata 3-0-ra vezetett a nagyszünetben.Csaknem 18 perccel a meccs kezdését követően Horváth Brigitta jóvoltából született meg a címvédő első találata, majd Szilágyi Dorottya gólja után Czigány ötméteresből volt eredményes. Ekkor már korántsem volt olyan hatékony az egriek védekezése, mint az első két negyedben, ezt kihasználva Gurisatti Gréta egyenlített, Szilágyi révén pedig fordított a Dunaújváros.Az utolsó játékrészben Czigány immár negyedszer volt eredményes, majd Hertzka duplájával ismét az Eger vezetett kettővel. Mihók Attila vezetőedző időkérése után újra Szilágyi csökkentette a különbséget.

Az utolsó percben a DFVE az egyenlítésért, vagyis az ötméteres-párbaj kiharcolásáért támadott, de Szilágyi lövése a kapufára, majd Kiss Alexandra fejéről kifelé pattant, így a végig rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszó Eger megőrizte egygólos előnyét és fennállása során másodszor megnyerte a Magyar Kupát.Eredmény, döntő:

Tigra-ZF-Eger - Dunaújvárosi FVE 7-6 (2-0, 1-0, 1-5, 3-1)
gólszerzők: Czigány 4, Hertzka 3, illetve Szilágyi 3, Horváth B., Garda, Gurisatti 1-1
lövések/gólok: 27/7, illetve 27/6
gólok emberelőnyből: 9/2, illetve 8/5
lövések/védések: 17/11, illetve 18/11

Az eddigi győztesek:
8-szoros: Dunaújváros
5-szörös: UVSE
3-szoros: Domino-BHSE-Póló SC
2-szeres: Eger, Szentesi VK
1-szeres: OSC, BVSC

Képek: waterpolo.hu

Videók