A végére bedaráltuk a spanyolokat, bronzérmes a férfi vízilabda-válogatott

A második játékrészben a spanyolok nem tudtak gólt lőni.


A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-5-re legyőzte a spanyol együttest, ezzel bronzérmet szerzett a tokiói olimpia zárónapján.

Az első ráúszásnál a spanyolok hozták el a labdát, majd Munarriz révén az első góljukat is megszerezték. Nem tartott sokáig a spanyol öröm, a túloldalon Manhercz válaszolt. A következő támadások egyik oldalon sem hoztak találatot. A gólcsendet Zalánki törte meg a hatodik percben, ezzel a magyarok 2-1-re átvették a vezetést. A túloldalon Perrone válaszolt, majd egy perccel az első negyed vége előtt a kettős emberelőnyt kihasználva a spanyolok 3-2-re módosították az állást a javukra. A magyarok nem hagyták annyiban a spanyol vezetést, Hárai egyenlített.

Másodszor is a spanyolok hozták el a labdát, de gólt nem sikerült szerezniük, az első helyzetükből. Jansik viszont szépen ejtett, így ismét nálunk volt az előny. Érdekesség, hogy ez volt a mérkőzés első gólja, ami nem emberelőnyből született.

Ezt követően hosszabb gólcsend jött, amit a spanyolok tudtak megtörni négy perccel a vége előtt. A következő támadásnál kettős emberelőnybe kerültünk, amit a negyedik olimpiáján szereplő Hosnyánszky váltott gólra. Alig több, mint egy perccel a félidő vége előtt Larumbe révén egyenlítettek a spanyolok.

Az utolsó támadásokból egyik oldalon sem született találat, így 5-5-tel vonultak pihenőre a felek.

A ráúszásnál harmadjára is a spanyolok bizonyultak gyorsabbnak, az első gólt azonban mi szereztük.

Vámos bevánszorgott a kapus keze alatt. A következő percek Nagy Viktor pillanati voltak. A magyar kapus egyik bravúrt mutatta be a másik után.

A negyed hatodik percében Angyal ejtését videózták hosszasan, de nem ítélték gólnak. Egy kontrából Erdélyi növelhette volna két pontosra a magyar előnyt, de a spanyol hálóőr résen volt. A játékrész utolsó perceiben már nem rezdült a háló, így az utolsó negyedre magyar vezetéssel fordultak rá a csapatok.

Negyedszerre is a spanyolok hozták el a labdát,a  lövésüket azonban Nagy Viktor védte. A túloldalon sem jött a gól, ráadásul Zalánki kipontozódott. 

Az utolsó negyed harmadik percében Vámos vágta a kapuba a labdát, ezzel a mérkőzés során először vezetett két góllal a magyar válogatott. 

A túloldalon Nagy Viktor ismét remekelt, a játékosaink közül azonban Hosnászky és Pásztor is kipontozódott. 

Két per negyvenöttel a vége előtt Angyal lőtt a hosszú sarokba, ezzel 8-5-re alakítva az állást. A következő támadásnál a spanyolok kkapus nélkül jöttek, de kaptak egy kontrát, az üres kapuba pedig Varga Dánes pattintotta be hibátlanula  játékszert, ezzel tetemesre növelve az előnyt.

A túloldalon Varga Dénest küldték ki, ezzel ő is kipontozódott. Nagy Viktor viszont ezúttal sem engedett. A nézőtéren felbukkanó magyar versenyzőktől jött is a Nagy Viktor, Nagy Viktor rigmus. A túloldalon Hárai próbálkozott egy csavarral, gól azonban nem született belőle. A spanyolok az utolsó percben sem tudták áttörni a magyar védelmet. A végén már nem módosult az állás, így 9-5-re nyertek a magyarok, ezzel megszerezve a bronzérmet.

A lefújás utána  játékosok Nagy Viktort éltették, aki könynes szemmel búcsúzott

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók