A Vasas is hibátlan teljesítménnyel jutott a legjobb nyolc közé

Férfi vízilabda Magyar Kupa - A Vasas hibátlanul zárt a Zöld csoportban.


A Vasas is hibátlan teljesítménnyel jutott a legjobb nyolc közé vasárnap a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa második fordulójában.

A piros-kékek a szegedi négyes zárófordulójában a Kaposvárt múlták felül 17-7-re. A csoport zárómérkőzésén a Miskolc 11-8-ra verte a házigazda Szegedet, viszont jobb gólkülönbségének köszönhetően a utóbbi végzett második helyen, megelőzve a kaposvári és a miskolci gárdát.

A sorozat múlt heti első körében megszerzett pontjaikat magukkal hozták a csapatok, amelyek a mostani hétvégén újabb négy négyes csoportban - kék, fehér, piros és zöld - küzdöttek. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy-egy első, második, harmadik és negyedik helyezett került.


Fotó: VasasVízilabda/Facebook

A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző szakasz eredményei alapján történik: az I-es csoportban a "színes" csoportok 1-2. helyezettjei, míg a II-esben a 3-4. helyezettek szerepelnek majd. Ebben a fázisban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, amelyek korábban összecsaptak. A negyedik forduló augusztus közepén az egész torna utolsó szakasza lesz, ebben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak. A Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában.

Borítókép: VasasVízilabda/Facebook

Videók