A Jug ünnepelhetett BL-győzelmet Budapesten

A horvát Jug Dubrovnik nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjét, miután szombat este 6-4-re legyőzte a görög Olympiakosz csapatát.


Az eddigi háromszoros győztes Jug Dubrovnik a címvédő Pro Reccót győzte le ötméteresekkel a pénteki elődöntőben, míg a BL-t 2002-ben győztes görögök a később bronzérmes Szolnokot verték az utolsó másodpercben szerzett góllal.

Az első gólt az idényben veretlen görögök szerezték meg, majd még a nyitó negyedben egyenlített a horvát csapat.
A második nyolc percben újra előnybe került az Olympiakosz, ám a horvátok fordítani tudtak (3-2).

A nagyszünet után ismét a görögök találtak be először. A találkozón a védekezés dominált, tíz perccel a végső dudaszó előtt a horvátok kapusa, Marco Bijac 63 százalékkal, míg a túloldalon Josip Pavic 67 százalékos védési mutatóval állt. A Jug 39 másodperccel a negyed vége előtt vette át újra a vezetést.

A záró felvonásban két és fél perc kellett a görög bajnoknak az egyenlítéshez, a Szolnok elleni elődöntő hőse, a négy gólig jutó Angelosz Vlahopulosz talált be. A Jug azonban bő öt perccel a vége előtt, 3-2 és 4-3 után harmadszor is megszerezte a vezetést. Sőt, tizenegy másodperccel a vége előtt kettőre is növelték az előnyt a horvátok a tavalyi idény legjobbjának választott, a nézőtéren saját szurkolótáborral rendelkező Felipe Perrone Rocha ötméteresével, s ezzel ők ünnepelhettek aranyérmet a Hajós Alfréd uszodában.

Vízilabda Bajnokok Ligája, döntő:
Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz Pireusz (görög) 6-4 (1-1, 2-1, 1-1, 2-1)
 

Videók